Монте Карло: 15-ият поставен и шампион от Големия шлем се оттеглиха от надпреварата

от в 11:28 на 04.04.2024
Калоян Соколов

"Мастърс" надпреварата в Монте Карло ще стартира само след три дни, като публиката ще може да се наслади на най-големите имена в тениса, които ще си оспорват първия голям трофей от началото на клей сезона. Както обаче вече стана ясно, то има голяма вероятност Рафаел Надал да се оттегли от турнира, а 11-кратният шампион не е единственият топ играч в подобно положение.

Томи Пол трябваше да бъде поставен под номер 15 в основната схема, но американецът усука глезена си в мача си от втория кръг на Мастърса в Маями и трябваше да се откаже от двубоя си със своя сънародник Мартин Дам. Травмата идва в много неподходящ момент за Пол, който играеше най-добрия тенис в своята кариера, след като спечели титлата в Далас, а впоследствие достигна до финала в Делрей Бийч и полуфиналите в Индиън Уелс.

Марин Чилич пък e другият състезател, който се оттегли от участие в Монако. Бившият шампион от US Open пропусна цялата 2023-та поради тежка контузия в коляното, която заплашва да сложи край на неговиата кариера. Някогашният номер 3 се върна в Тура за старта на новия сезон, но коляното му беше сериозно облепено и той загуби всеки един от четирите си мача, което явно му е показало, че все още не е готов да се състезава на максимални обороти.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Монте Карло: 15-ият поставен и шампион от Големия шлем се оттеглиха от надпреварата Калоян Соколов
Теми:  
atp | марин чилич | монте карло | Отказвания | рафаел надал | томи пол

Коментари





Следвайте ни в Facebook