Монте Карло: Джокович в една четвърт с шампиона; Циципас - Зверев още в самото начало

от в 18:47 на 05.04.2024
Калоян Соколов

Мастърсът в Монте Карло винаги е бил един от най-интересните турнири на червени кортове през годината, а това издание по нищо няма да направи изключение, като феновете ще могат да се радват на множество интересни сблъсъци още на старта. Поставен под номер едно ще бъде Новак Джокович, който все още е в търсене на първата си титла през сезона. Традиционно сърбинът не се адаптира по най-бързия начин към червената настилка, така че предстои да видим дали 2-кратният шампион е в достатъчно добра форма, за да се бори за дебютния си трофей в Княжеството от 2015-та насам и как ще съумее да се сработи с новия си наставник Ненад Зимонич.

24-кратният "мейджър" носител ще почива на старта, а първото изпитание пред него се очкава да бъде коравия руснак Роман Сафиулин. В осминафиналите пък Ноле може да премери сили с миналогодишния 1/2-финалист Тейлър Фриц, както и с Лоренцо Музети, който през миналия сезон отстрани Джокера на същата фаза в Монако. В тази четвъртина попадна още и миналогодишния шампион Андрей Рубльов, който ще трябва да се справи със съпротивата на Алекс Де Минор в третия кръг, ако иска да стигне до мач с Джокович, а самият Де Минор ще открие участието си с двубой срещу друг носител на трофея - Стан Вавринка.

В горната половина място намери и Карлос Алкарас, който по всяка вероятност ще стартира турнира в мач с Феликс Оже-Алиасим, от когото е губил на цели три пъти през своята кариера, но наскоро го разгроми в Индиън Уелс. На осминафиналите пък Карлитос може да премери сили с 14-ия поставен Уго Юмбер, който прави страхотен фурор през сезона и вече спечели титлите в Марсилия и Дубай, а потенциалните топ 10 съперници в четвъртфиналите за испанеца са Хуберт Хуркач и 2-кратния финалист от Ролан Гарос - Каспър Рууд.

Най-високоранкираният тенисисти в долната половина е Яник Синер, който още в първия си мач може да се изправи срещу подгласника отпреди две години - Алехандро Давидович Фокина. Първият поставен на пътя на Синер е Александър Бублик, за когото клея е най-омразната настилка, а в четвъртфиналите можем да станем свидетели на повторение на финала в Маями, ако преди това Григор Димитров съумее да мине през Холгер Руне, който отстрани Синер на 1/2-финалите през миналия сезон.

Даниил Медведев пък може и да не съумее да се опита да прекъсне серията си от 5 поредни загуби в сблъсъците си със шампиона от Аустрелиън Оупън, защото още на старта вероятно го чака двубой с бившия финалист Гаел Монфис, за когото определено можем да кажем, че се чувства далеч по-комфортно върху клея спрямо Медведев. Най-близкият поставен до руснака е неговият сънародник Карен Хачанов, а в неговата четвъртина са Александър Зверев и Стефанос Циципас, които могат да се сблъсъкат помежду си още в третия кръг.

Пълен жребий за Мастърса в Монте Карло:


Форум - Дискусия на живо

Оцени тази статия:
Монте Карло: Джокович в една четвърт с шампиона; Циципас - Зверев още в самото начало Калоян Соколов
Теми:  
atp | андрей рубльов | жребий | карлос алкарас | монте карло | новак джокович | стефанос циципас

Коментари





Следвайте ни в Facebook