Монте Карло: Шварцман оцеля в зрелище с Хачанов; Хуркач стартира безпроблемно

от в 21:43 на 11.04.2022
Мартин Петков

Диего Шварцман записа доста неубедителни резултати на турнирите в САЩ, но радостната новина пред аржентинеца е, че годината навлиза в неговата любима част, а именно сезонът на клей. Ел Пеке през днешния ден постави начало на участието си на Мастърс 1000 турнира в Монте Карло, където в същинско тенис зрелище изпълнено с множество интригуващи мигове и невероятни отигравания съумя да се поздрави с победата срещу Карен Хачанов след 6:7(5) 6:3 6:3, дошла за 3 часа и 9 минути на корта. В следващата фаза на надпреварата за световния номер 16 предстои сблъсък срещу Мартон Фучович за място на осминафиналите.

Хачанов имаше летящ старт на двубоя, като реализира пробив още в дебютния гейм. Аржентинецът от своя страна не след дълго намери нужния ритъм в играта си, пое контрол над случващото се и оползотвори петия си брейкбол, за да възстанови паритета. Интензитетът в разиграванията спадна, но руснакът неусетно се добра до брейкбол и излезе напред в резултата с ключов пробив. Шварцман по никакъв начин не остана длъжен на своя съперник, като съумя да отрази сетбол и с рибрейк изпрати частта в тайбрек. В дългия гейм водачеството често се менеше, нервите на двамата тенисисти бяха опънати до краен предел, но след силна серия от четири последователни точки Хачанов отмъкна откриващия сет в последния възможен момент.

Аржентинецът в почивката между сетовете съумя да се отърси от негативните емоции, абстрахира се от допуснатите неточности и на бърза ръка поведе с два пробива в началото на втората част. Руснакът направи опит да се върне в резултата, като реализира рибрейк, но силите му не стигнаха за повече, като изразходи голям процент от енергийния си запас в търсене на паритета, което даде на Шварцман нужното предимство и той затвори сета при сервис на противника, изпращайки мача в решителната му фаза.

В началото на третата част силите видимо напускаха двамата гладиатори, които вече се бореха над два часа, като набързо си размениха по един пробив. Ел Пеке каза тежката си дума на клей специалист в осмия гейм, когато спечели няколко продължителни размени от дъното на корта, за да завоюва ключов пробив, който му предостави сервис за мача. Шварцман благодарение на по-доброто си състояние от физическа гледна точка се справи безупречно в своето подаване, като не остави шанс на Хачанов и спечели безспорния мач на деня в Княжеството.

В един от последните двубои от днешната програма за турнира в Монте Карло на корта излязоха Хуберт Хуркач и Уго Делиен. Полякът не се слави като един от най-силните върху червената настилка, докато точно обратното можем да кажем за боливийския му съперник, който е известен именно като клей специалист. Хуби сервираше отлично в хода на срещата, регистрирайки десет аса, представяше се доста солидно при по-редките размени от основната линия и демонстрира висока ефективност в ключовите моменти, докато от другата страна на мрежата световният номер 92 така и не намери противодействие срещу именития си противник, за да се стигне до напълно закономерен успех в полза на Хуркач след 7:5 6:4. В следващия кръг на турнира за световния номер 14 предстои сблъсък с победителя от двубоя противопоставящ Педро Мартинес и Уго Юмбер.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Монте Карло: Шварцман оцеля в зрелище с Хачанов; Хуркач стартира безпроблемно Мартин Петков
Теми:  
диего шварцман | карен хачанов | мастърс 1000 | монте карло | уго делиен | хуберт хуркач

Коментари





Следвайте ни в Facebook