Мощ и ефективност в едно: Форхендът на Григор се нареди сред най-добрите три в света

от в 20:13 на 25.03.2023
Калоян Соколов

Григор Димитров може да нямаше най-убедителния старт на участието си в Маями и спечели с огромни усилия своята среща с Ян-Ленард Щруф, заличавайки изоставане от сет пасив. Това обаче до голяма степен се дължеше на много добрата игра от страна на квалификанта, който удряше топката с познатата за него мощ и използваше всяка една възможност, за да атакува мрежата, където в повечето случаи беше напълно безупречен.

Въпреки всичко, то Григор по никакъв начин не отстъпваше инициативата на съперника доброволно и дори в повечето случаи действаше по-агресивно от двамата на корта. В крайна сметка статистиката е повече от красноречива за изключително високото качество на играта от страна на първата ни ракета, защото той е направил 49 уинъра срещу едва 24 непредизвикани грешки.

Особено впечатление прави качеството на форхендите във вчерашното представяне на Димитров, тъй като този удар на родния ни представител е бил значително над средното ниво за играчите в ATP Тура. Анализът на данните показва, че средно състезателите имат показатели от 7.2 по 10-балната система, когато става дума за изпълнение на форхенд, докато вчера българинът в трите сета се е отчел със стойности от съответно 8.4, 8.9 и невероятните - 9.3.

По този начин бившият номер три се нарежда единствено зад Стефанос Циципас и Карлос Алкарас, които в хода на сезона по веднъж са достигали границата от 9.5, а ние можем само да си пожелаем, че форхендът на най-добрия български тенисист ще бъде също толкова ефективен и в утрешната му среща с Яник Синер.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Мощ и ефективност в едно: Форхендът на Григор се нареди сред най-добрите три в света Калоян Соколов
Теми:  
atp | бгтенис | григор димитров | любопитно | маями | статистики

Коментари





Следвайте ни в Facebook