Може би това е краят: Роджър Федерер обяви нова операция и е аут за сезона!

от в 21:47 на 15.08.2021
Калоян Соколов

Роджър Федерер отсъстваше над година от тенис кортовете, но се завърна през този март на турнира в Доха, където започна успешно кампанията си с чудесен успех над Даниел Еванс и даде поводи за оптимизъм на милионите си привърженици. Впоследствие обаче ясно се видя, че Маестрото не е на нужното кондиционно ниво, а липсата на игрова практика водеше до сериозни проблеми за швейцареца в голяма част от мачовете му.

Положението страна тревожно, след като 20-кратният шампион от Шлема напусна Уимбълдън още във фазата на четвъртфиналите, отстъпвайки в последователни сетове на Хуберт Хуркач, който дори не даде гейм на опонента си в третата част. Очакванията бяха 40-годишният състезател да се появи обратно на корта за Олимпиадата в Токио, но проблемите с коляно отново излязоха на преден план и скоро Федерер обяви оттеглянето си от Игрите, както и това от Мастърсите в Торонто и Синсинати.

Сега обаче става ясно, че травмата на швейцареца е много по-сериозна от очакваното и той е бил посъветван от лекарите да претърпи трета поредна интервенция в същата проблемна зона. Така Маестрото със сигурност ще пропусне остатъка от сезона, защото се е решил да послуша медицинските лица и самият той изрази надежда, че все пак ще го видим отново в Тура.

 
 
 
Вижте тази публикация в Instagram.

Публикация, споделена от ATP Tour (@atptour)


Форум - Дискусия на живо

Оцени тази статия:
Може би това е краят: Роджър Федерер обяви нова операция и е аут за сезона! Калоян Соколов
Теми:  
atp | любопитно | роджър федерер

Коментари





Следвайте ни в Facebook