Може го и на 34: Бляскава Вожняцки е на 1/8-финал в потенциално последния си Шлем в кариерата

от в 23:53 на 31.08.2024
Елеонора Александрова

Каролине Вожняцки се класира за осминафиналите на US Оупън, като това може да е нейната последна "мейджър" надпревара, тъй като нейният баща наскоро сподели, че през 2025-та е много възможно да не видим повече датчанката на корта. Бившата номер 1 разгроми квалификантката Джесика Понше с 6:3 6:2 за 1 час и 15 минути игрово време, а спортното ѝ дълголетие е пример за всяка спортистка, понеже първото ѝ класиране за този етап на турнира бе преди точно 16 години.

Нивото на игра на французойката не съответстваше с това на именитата ѝ опонентка. Понше допускаше множество неточности, а това улесни допълнително работата на бившата номер 1 да реализира пробив в първия сервис гейм на квалификантката. Последваха минути, в които двете тенисистки печелеха скоропостижно своите подавания, като до промяна в развитието на мача така и не се стигна, което позволи на бившата шампионка от Аустрелиън Оупън да грабне откриващата част.

Ветеранката заигра още по-агресивно във втората част, а 13-те завършващи удара срещу едва 2-те непредизвикани грешки бяха показателни за класното ѝ представяне. Това позволи на фаворитката да се откъсне с преднина от два пробива.

Понше показа проблясъци в играта си, но настоящата номер 71 не позволи на съперничката си да направи някакво по-сериозно завръщане и така бившата финалистка ще играе в четвъртия кръг за втора поредна година.


Форум - Дискусия на живо

Оцени тази статия:
Може го и на 34: Бляскава Вожняцки е на 1/8-финал в потенциално последния си Шлем в кариерата Елеонора Александрова
Теми:  
us open | wta | каролине вожняцки | Обзори

Коментари





Следвайте ни в Facebook