Може го и на 37: Иснър пречупи една от сензациите на АО и ще играе на финала в Далас!!

от в 00:14 на 12.02.2023
Калоян Соколов

39-годишният Джон Иснър е най-възрастният състезател в топ 100 на света, но ветеранът все още показва, че е готов да се съревновава с най-добрите в света и всеки един играч е длъжен да се съобразява с рекордьора по асове в историята на играта. Вчера американецът постигна поредно забележително постижение в кариерата си, след като спечели своя юбилеен 500-тен тайбрек на ниво ATP и продължи към полуфиналите на надпреварата в Далас, където днес надви своя сънародник Джей Джей Уулф и се класира за 31-вия финал в кариерата си.

Световният номер 43 изглеждаше като сериозен фаворит в мача, тъй като през тази година вече беше достигнал до 1/8-финалите на Аустрелиън Оупън и в миналия кръг отстрани втория поставен Франсис Тиафо, ала гигантът се пребори и триумфира с крайното 3:6 7:5 7:4(4), гарантирайки си сблъсък за трофея с един измежду китайската сензация Ийбинг Ву и водача в схемата - Тейлър Фриц.

Очаквано в началото рядко ставахме свидетели на особено продължителни разигравания, което ни подсказваше как нещата ще се решат от само няколко точки. Иснър беше безкомпромисен на първо подаване, само че изглеждаше безпомощен, когато Уулф вкара ретура си в игра и в крайна сметка 24-годишният състезател се възползва от шансовете си да играе на съперниковия втори сервис и реализира решителен пробив в шестия гейм, за да си гарантира спечелването на откриващия сет.

Вторият сет също не се развиваше никак благоприятно за ветерана, който скоро беше изправен пред три поредни брейкбола, но отвърна на предизвикателството с 4 аса подред и запази интригата в срещата. По-младият тенисист не спря дотук и имаше общо цели осем точки за пробив в частта, само че продължаваше да не може да влезе в разиграване и бившият номер осем напълно неочаквано на свой ред се сдоби с шанс да отмъкне съперниковото подаване и го стори веднага, изравнявайки общия резултат в сблъсъка.

Третият сет протече по типичен начин за мач на Иснър, тъй като и двамата играчи минаваха с лекота през сервис геймовете си и победителят трябваше да бъде определен във финален тайбрек. Там 208-сантиметровият тенисист стартира с направата на своя 31-ви ас, а веднага след това пласира форхенд уинър и изведнъж се оказа напред с 4:0 точки. Уулф не се предаде и намали пасива си до 3:4, но Иснър нямаше намерение да губи преднината си и сложи точка на спора, пласирайки прекрасно стоп воле на мачбола си.


Форум - Дискусия на живо

Оцени тази статия:
Може го и на 37: Иснър пречупи една от сензациите на АО и ще играе на финала в Далас!! Калоян Соколов
Теми:  
atp | далас | джей джей уулф | джон иснър | Обзори

Коментари





Следвайте ни в Facebook