Може го и на 39: Блестящ Вавринка даде само 2 гейма на играча, който го отстрани на РГ!

от в 05:00 на 29.07.2024
Николай Маринов

Стан Вавринка нямаше никакви проблеми в откирващия си мач на Олимпийските игри в Париж. Той се справи лесно със съпротивата на руснака Павел Котов с 6:1, 6:1 само за 53 минути игра. Котов е номер 62 в ранглистата, докато Вавринка в момента е номер 109, но това не попречи на неостаряващия швейцарец да спечели двубоя. 39-годишният швейцарец играе на своите първи Игри от 12 години насан, но времето сякаш напълно е пожалило златния медалист на двойки от Пекин, който взе сладък реванш от Котов за поражението, което му беше нанесено от него през тази година на същите кортове на Ролан Гарос.

В първия сет Вавринка започна уверено и нямаше никакви проблеми. Швейцарецът реализира и двете си точки за пробив и затвори сета с 6:1. Статистиката показваше явно превъзходство на ветерана по отношение на уинърите и непредизвиканите грешки- 11 уинъра и 6 грешки спрямо 1 уинър и 5 грешки на Котов, а този фанзивен подход даде резултат за ветерана и той спечели с лекота откриващата част.

Във втория сет сценарият беше идентичен, като този път реализираните пробиви бяха три за 39-годишния ветеран. През цялото време швейцарецът нямаше проблем на свой сервис и не се наложи да отразява нито една точка за пробив, изигравайки един от най-силните си мачове през последните години.

Вавринка във втори кръг ше играе с Алексей Попирин от Австралия, който днес изненада поставения под номер 16 Николас Джари и спечели с 2:0 сета.


Форум - Дискусия на живо

Оцени тази статия:
Може го и на 39: Блестящ Вавринка даде само 2 гейма на играча, който го отстрани на РГ! Николай Маринов
Теми:  
atp | Обзори | париж 2024 | Стан Вавринка

Коментари





Следвайте ни в Facebook