Може го и на 39: Вавринка осъществи нов подвиг и сломи Мастърс финалист след немислим обрат!

от в 21:08 на 17.10.2024
Елеонора Александрова

Стан Вавринка показа, че го може и на 39! Бившият номер 3 стана най-възрастният четвъртфиналист в историята на ATP 250 надпреварата в Стокхолм, сломявайки бившия представител на топ 25 и някогашен финалист от Мастърса в Монте Карло - Алехандро Давидович Фокина с крайното 6:4 3:6 7:5 за 2 часа и 14 минути игрово време.

Това е и първият турнир за швейцареца, в който той печели два последователни двубоя през 2024-та, а в битка за полуфиналите в шведската столица, Stan The Man би могъл да се изправи срещу топ поставения Андрей Рубльов, ако руснакът съумее да преодолее съпротивата на Александър Мюлер.

Първият сет се развиваше безпроблемно за сервиращите, които печелеха скоропостижно подаванията си. В седмия гейм обаче испанецът прекали с опитите си за къси топки, а Вавринка се възползва от момента и реализира пробив на нула, за да поведе с 4:3.

По-високоранкираният играч хвърли всички сили, за да се завърне обратно в битката за сета, но до промяна в резултата не се стигна и така трикратният шампион от Шлем съумя да се поздрави с успеха в откриващата част.

Втората част се развиваше много равностойно, но в един момент силите постепенно започваха да напускат ветерана, докато по-младият му съперник имаше сериозен прилив на енергия и с пробив в осмия гейм си осигури преднината, чрез която да вкара сблъсъка в решаващ трети сет.

Финалната част започна ударно за испанеца, който реализира пробив още в първия сервис гейм на именития си съперник, но бившият номер 4 далеч не беше казал последната си дума и изравни геймовете при 2:2.

Давидович Фокина отвърна с бърз рибрейк и в следващите няколко минути изглеждаше само въпрос на време да сложи край на мача в своя полза, след като поведе с 4:2 и видимо имаше физическото предимство на своя страна.

В този момент обаче легендарният швейцарец върна лентата назад и обърне мача в своя полза, печелейки четири от последните пет гейма, да запише една от най-важните си победа през 2024-та!


Форум - Дискусия на живо

Оцени тази статия:
Може го и на 39: Вавринка осъществи нов подвиг и сломи Мастърс финалист след немислим обрат! Елеонора Александрова
Теми:  
atp | алехандро давидович фокина | Обзори | Стан Вавринка | стокхолм

Коментари





Следвайте ни в Facebook