Може го и на 39: Вавринка се превърна в един от най-възрастните победители на Уимбълдън!

от в 18:55 на 01.07.2024
Елеонора Александрова

Стан Вавринка отново показа, че го може и на 39! Бившият номер 3 започна с трисетова победа участието си в Уимбълдън, надделявайки местния представител, Чарлз Брум (световен номер 248), с 6:3 7:5 6:4 и оформи сблъсък с Гаел Монфис. Швейцарецът е в един поток с Григор Димитров, което означава, че при победа над бившия номер 6 би могъл да срещне най-добрия ни тенисист.

Срещата започна равностойно, като и двамата тенисисти разчитаха предимно на силното си сервиране. По-ниско ранкираният тенисист обаче постепенно започваше да понижава нивото си на игра, а това си пролича най-вече при 3:2, когато трикратният "мейджър" шампион съумя да реализира пробив на 0. Тенденцията продължи и след това и без изненади Вавринка поведе с 6:3.

Загубената първа част не демотивира местния герой, а напротив - възползвайки се от натрупаната умора на именития си опонент, си осигури преднина още при първия сервис гейм на ветерана. Брум продължаваше да се представя, като по-добрият тенисист във втория сет и при 5:2 дори разполагаше три мачпойнта. Точно тогава, играта на аутсайдера започваше да се разпада, като с всеки изминал момент тя ставаше все по-пасивна. Това позволи на Вавринка да се мобилизира и да спечели следващите 5 гейма, чрез което да увеличи разликата в сетовете.

Серията на именития тенисист продължи до 3:0 в третата и последна част. Макар и след това той да бе загубил гейм от собственото си подаване, това по никакъв начин не промени траекторията на двубоя, тъй като швейцарецът имаше преднина от още един пробив. До края на сета изненади липсваха и така Вавринка започна успешно участието си на Уимбълдън, превръщайки се в едва десетия играч печелил мач на турнир след 39-годишна възраст!


Форум - Дискусия на живо

Оцени тази статия:
Може го и на 39: Вавринка се превърна в един от най-възрастните победители на Уимбълдън! Елеонора Александрова
Теми:  
atp | Обзори | Стан Вавринка | уимбълдън

Коментари





Следвайте ни в Facebook