Може го и на сингъл: Световната №1 на двойки доказа класата си и триумфира в Бад Хомбург

от в 20:13 на 01.07.2023
Мартин Петков

Катерина Синякова взе своето за поражението си във финала на WTA 250 турнира в Бад Хомбург през 2021-ва година и при настоящото издание на надпреварата триумфира с титлата. Чехкинята, която е номер едно в света при двойките, демонстрира страхотен тенис в хода на цялата седмица и напълно закономерно през днешния ден надделя над шампионката от Рабат - Лучия Брондзети, в последователни сетове - 6:2 7:6(5). С успеха си 52-рата в класацията на WTA на сингъл вдигна своя четвърти трофей в Тура, като вече може да се похвали с титла на всяка една от трите тенис настилки.

Още от самото начало на двубоя Синякова заложи на агресивен подход в разиграванията, който ѝ носеше немалко дивиденти и тя пласираше завидно количество печеливши удари, за да пробие дебютното подаване на съперничката си. Същевременно специалистката на двойки поддържаше и необходимото равнище на начален удар, като не даваше нищо даром на италианката и дори скоропостижно с играта си засвидетелства разликата в класите, отмъквайки за втори път сервиса на световната номер 65, с което записа откриващия сет на сметката си.

На старта на втората част Брондзети най-после блесна в добрата си светлина и видимо навлезе в ритъм при размените от основната линия, като осъществи ранен пробив, ала подаването ѝ се оказа лишено от нужното качество и рибрейкът в актива на чехкинята беше факт. Впоследствие проливен дъжд прекъсна срещата, преди часове по-късно двете финалистки да се завърнат отново на корта, като с подновяването на играта още световната номер 52 се възползва от обстоятелствата да пробие и вече предусещаше трофея си. 

Сервиращите вече обаче далеч нямаха същото игрово превъзходство и в следващите шест гейма станахме свидетели на нови три брейка, след като Брондзети на два пъти наваксваше изоставането си, с което в крайна сметка ни беше отредено да наблюдаваме тайбрек. В него Синякова светкавично се сдоби със солиден аванс в резултата и поведе с 6:2, като бе напът с следващите минути да се сгромоляса, губейки три поредни разигравания, но не го допусна и оползотвори последната си четвърта шампионска точка.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Може го и на сингъл: Световната №1 на двойки доказа класата си и триумфира в Бад Хомбург Мартин Петков
Теми:  
wta | бад хомбург | катерина синякова | лучия брондзети

Коментари





Следвайте ни в Facebook