"Може ли да продължа да говоря" Апостолос Циципас отново потъпка правилника и ядоса Лайович

от в 10:59 на 21.04.2024
Калоян Соколов

Апостолос Циципас определено не е сред любимците на играчите в ATP Тура. Бащата на Стефанос е известен с това, че обича да е център на вниманието и на практика не млъква по време на мачовете на сина си, като няма сила на света, която да го спре да подсказва. Вероятно всички си спомняте полуфинала на Аустрелиън Оупън преди две години между Медведев и Циципас, когато руснакът побесня заради постояннята нерегламентирана помощ, която Апостолос оказваше на настоящия номер 7 и се стигна дотам, че организаторите решиха да позиционират гръцката съдийка Ева Асдераки в близост до Циципас-старши. Тогава Асдераки беше под прикритие и сигнализираше на главния съдия при всеки опит за подсказване от страна на бащата.

Вчера обаче контролът над Апостолос беше далеч по-занижен по време на срещата от 1/2-финалите в Барселона между Стефанос Циципас и Душан Лайович. Мачът започна кошмарно за шампиона от Монте Карло, който загуби първия сет и постепенно диалозите с неговия треньор и родител зачестиха. Стигна се дотам, че самият Лайович да обърне вниманието на случващото се в бокса на своя съперник, където Циципас-старши беше във вихъра си и не спираше да говори, дори когато Стефанос беше с гръб към него.

Това накара главният съдия Начо Форкадел да реагира и да слезе на корта, докато Апостолос изнася поредната си лекция и да го предупреди, че ще накаже сина му, ако продължава по същия начин. Тази ситуация се повтори още няколко пъти, но наказание за бившия номер три, така и не последва. В един момент дори самият Стефанос помоли баща си да спре, а той се учуди и попита дали може да продължи да говори.

В крайна сметка всичко това определено оказа негативно влияние върху играта на Лайович, чиято концентрация се изпрари изцяло от корта и фаворитът осъществи обрат, за да достигне до втория си пореден финал в испанския град.


Форум - Дискусия на живо

Оцени тази статия:
"Може ли да продължа да говоря" Апостолос Циципас отново потъпка правилника и ядоса Лайович Калоян Соколов
Теми:  
atp | апостолос циципас | барселона | видео | душан лайович | стефанос циципас

Коментари





Следвайте ни в Facebook