"Можеш да ме наставляваш, ако ти писне от футбол": Зверев предложи на Гуардиола да му е треньор

от в 17:03 на 08.07.2024
Георги Димитров

Александър Зверев продължава похода си на Уимбълдън, след категоричната си победа над последния останал британец - Камерън Нори. Зверев победи местния представител с 3-0 и продължава да е единственият състезател, който все още не е загубил нито един сет на "свещената трева". Световният номер 4 показва, че се чувства все по-добре на тревни кортове, макар и да е известно на всички, че това не е любимата му настилка.

На централният корт е разположена така наречената "Кралска ложа", която дава възможност на куп известни личности от всички среди да наблюдават тенис от най-високо ниво. Така на двубоя на Зверев срещу Нори част от публиката бе известният футболен треньор на Манчестър Сити Хосеп Гуардиола. Зверев очевидно бе разбрал за звездния гост и непосредствено след триумфа си даде интервю на корта, в което не скри факта, че се радва от присъствието на легендарния мениджър бивша звезда на Барселона.

"За мен е истинска чест да играя на този страхотен корт, пред Кралската ложа. Днес имахме няколко страхотни личности сред гостите. Няма как да не спомена името на футболната легенда Пеп Гуардиола. Когато видях Пеп се притесних много за няколко гейма. Благодаря, че дойде, истинска привилегия е да играя пред погледа ти".

Германецът, който подкрепя Байерн Мюнхен, не пропусна възможността да се пошегува с именития треньор. 

" И между другото, Байерн Мюнхен се нуждаят от треньор, а пък ако вече ти е писнало от футбола, можеш да ме наставляваш на тенис корта, когато решиш."

По реакцията на Пеп изглежда втората идея му допадна повече. Двамата се засякоха в съблекалните малко по-късно и Гуардиола му каза, че Леверкузен се представят много силно и не е готов да им се опълчи, но пък с удоволствие ще влезе в щаба на Саша. Испанският специалист попита тенисиста и за неговото състояние след неприятното подхлъзване по време на двубоя, а Зверев му каза, че всичко е наред и няма сериозни проблеми.

По-късно днес Зверев ще излезе отново на централния корт за 1/8 финала си срещу американеца Тейлър Фриц.

 


Форум - Дискусия на живо

Оцени тази статия:
"Можеш да ме наставляваш, ако ти писне от футбол": Зверев предложи на Гуардиола да му е треньор Георги Димитров
Теми:  
александър зверев | Гуардиола | интервю | любопитно | пеп гуардиола

Коментари





Следвайте ни в Facebook