Мугуруса е на финал в Доха без игра след отказване на Азаренка

от в 18:38 на 05.03.2021
Мирела Николова

Финалният двубой на престижната женска надпревара от категория WTA 500 в Доха ще противопостави една срещу друга две бивши шампионки от Шлема в лицето на Петра Квитова и Гарбине Мугуруса. Испанката днес трябваше да се изправи срещу Виктория Азаренка в битка за място на финала, но родената в Беларус тенисистка дори не излезе на корта и така Мугуруса се поздрави със служебна победа.

Вика имаше явни физически проблеми още в четвъртфиналния си сблъсък срещу Елина Свитолина, когато едва се движеше по корта, а в един отрязък от мача сервисите ѝ не надхвърляха 130 км/ч. Тя неколкократно се възползва от правото си на медицинска помощ, но все пак намери сили да триумфира в мача, подпомогната до голяма степен от непрестанните непредизвикани грешки на опонентката си.

Оказва се, че болката на Азаренка в областта на гърба се е засилила, и това я е принудило да се откаже от полуфиналната си среща още преди началото ѝ. Ето какво сподели беларускинята на своята пресконференция:

"За съжаление, болката в гърба ми, която изпитах по време на вчерашния мач, не отшумя, поради което няма да мога да се състезавам тази вечер. Радвам се, че се върнах в Доха и искам да благодаря на всички замесени в организацията на това страхотно събитие, които направиха турнира възможен в тези предизвикателни времена.

Изключително благодарна съм, че получих “уайлдкард“ за участие тук тази седмица, и очаквам с нетърпение да се върна в Доха през следващата година. Пожелавам успех на останалите състезателки в надпреварата"


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Мугуруса е на финал в Доха без игра след отказване на Азаренка Мирела Николова
Теми:  
wta | виктория азаренка | гарбине мугуруса | доха

Коментари





Следвайте ни в Facebook