Мугуруса и Азаренка с двусетови победи на старта в Берлин!

от в 21:15 на 15.06.2021
Петър Томов

Световната №13 Гарбине Мугуруса потегли с двусетов успех на старта на надпреварата от категория WTA 500 в Берлин. Първата ракета на Испания се наложи с 6:3 6:2 над Сорана Кърстея в среща продължила час и 20 минути и очаква достигналата до четвъртфиналната фаза на Ролан Гарос Елена Рибакина във втори кръг. 

Срещата започна равностойно и двете си взимаха подаванията безпроблемно до 3:3. В последвалия сервис гейм на Кърстея, румънката изпита сериозни затруднения при начален удар и позволи на съперничката си да достигне до първи възможности за пробив, който стана факт в края на маратонския седми гейм. Мугуруса затвърди брейка с гейм на нула за 5:3 и съумя да затвори частта след още един пробив, завършвайки сета с 16 спечелени точки от 16 възможни на свой сервис.

Испанката удължи серията си от поредни геймове на осем, спечелвайки откриващите четири във втората част. При резултат 4:0, двете записаха по два пробива на сметката си за крайното 6:2, с което бе сложена точка на спора. 

В друг двубой от първия кръг на German OpenВиктория Азаренка откри кампанията си на трева с двусетова победа над участващата с уайлдкард представителка на домакините Андреа Петкович. Беларускинята срещна сериозна съпротива от бившата членка на Топ 10, но в крайна сметка надделя с 6:4 7:6(2) и ще се изправи срещу последната германка, която е оглавявала световната ранглиста - Анджелик Кербер във втори кръг.

Първата част беше решена от един единствен брейк, станал факт в петия гейм, докато вторият премина далеч по-хаотично. Двете тенисистки си размениха 6 пробива в откриващите 10 гейма, а впоследствие се стигна до тайбрек, в който Азаренка контролира изцяло събитията на корта, повеждайки с три минипробива аванс и не допускайки никакви изненади, за да затвори срещата след 106 минути игра. 


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Мугуруса и Азаренка с двусетови победи на старта в Берлин! Петър Томов
Теми:  
андреа петкович | виктория азаренка | гарбине мугуруса | сорана кърстя | тенис турнир в берлин

Коментари





Следвайте ни в Facebook