Мугуруса и Остапенко продължават във втори кръг в Дубай след двусетови победи

от в 18:54 на 08.03.2021
Мирела Николова

Намиращата се в страхотна форма Гарбине Мугуруса, която достигна до финала на надпреварата в Доха през миналата седмица, продължава със страхотните си изяви и на турнира в Дубай. Днес тя се наложи над Ирина Камелия Бегу с 6:3 7:5 и си осигури среща с младата надежда на Русия Аманда Анисимова.

Испанката влезе в мача по възможно най-добрия начин, оттегляйки се на първата почивка с аванс от 3:0, след което обаче последва рязък спад в нивото ѝ и Бегу възстанови паритета в геймовете. Тогава Мугуруса направи необходимите подобрения в играта си и след серия агресивно насочени удари в ъглите на корта записа откриващия сет на своята сметка.

Втората част също предложи интрига, тъй като и двете състезателки не бяха никак категорични в сервис геймовете си, което доведе до изобилие от пробиви, но никоя от тях не успяваше да се откъсне напред в резултата. При 5:5 опитната испанка усети момента да атакува по-плитките форхенди на съперничката си и реализира ценен пробив, който бе ключов за крайната победа.

Друга бивша шампионка от Ролан Гарос също продължава напред в престижната надпревара в Дубай. Намиращата се под номер 51 в световната ранглиста Йелена Остапенко успя да се справи с Патрисия Мария Тиг след час и 21 минути престой на корта за крайното 6:3 6:3 и във втори кръг ще се изправи срещу Барбора Крейчикова, елиминирала 16-ата поставена в схемата Мария Сакари.

Макар резултатът да изглежда красноречив в полза на латвийката, то това далеч не беше категорична победа за нея. В началото на срещата двете си размениха общо 5 пробива, но все пак благодарение на агресивната си игра от дъното на корта и изключително ниската успеваемост от сервис линията на Тиг, Остапенко поведе в отделните части.

Вторият сет също бе изпълнен с възможности за пробив, но родената в Рига тенисистка успяваше именно тогава да извади най-доброто от арсенала си и съумяваше да измъкне подаванията си. От своя страна, румънката продължи да изпитва сериозни затруднения с началния си удар, които напълно я лишиха от надежди за обрат в двубоя, и Остапенко продължава към следващия кръг на надпреварата.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Мугуруса и Остапенко продължават във втори кръг в Дубай след двусетови победи Мирела Николова
Теми:  
wta | гарбине мугуруса | йелена остапенко

Коментари





Следвайте ни в Facebook