Мугуруса обърна Азаренка и ще срещне Халеп на полуфиналите в Рим

от в 18:52 на 19.09.2020
Петър Колев


Гарбинье Мугуруса се класира за полуфиналите на турнира от категория WTA Premier в Рим след победа в три сета над финалиската от US Open Виктория Азаренка. Това е втора победа за испанката над своята съперничка от четири изиграни мача. В слеващия кръг на надпреварата Мугуруса ще се изправи срещу поставената под №1 Симона Халеп, която продължава напред след отказване на Юлия Путинцева - 6:2 2:0.

Испанката бе първата, достигнала до точки за пробив, като го стори още в третия гейм на мача, но не съумя да ги материализира. В следващия гейм от своя страна Азаренка атакува сервиса на Мугуруса и съумя да реализира пробив за 3:1. Тя спаси три последователни точки за моментален рибрейк и затвърди за 4:2. Изненади до края на сета нямаше и така финалистката от US Open поведе в отделните части след 6:3.

Мугуруса

Вторият сет започна колебливо за сервиращите, като те си размениха четири последователни пробива за 2:2. Последва стабилен сервис гейм на Мугуруса, която намери помощта на първия си сервис и спечели подаването си. Три пробива по-късно испанката сервира за спечелване на сета в деветия гейм. В него тя спаси три точки за пробив и реализира втория си сет пойнт, за да изравни резултата - 6:3.

Колебливото представяне на сервис от двете тенисистки продължи и в началото на решителната част, която започна с три последователни пробива, като Мугуруса бе първата, успяла да спечели подаването си - 3:1. Последва устрем в играта на Азаренка, която подобри нивото на началния си удар и съумя да върне пробива, повеждайки с 4:3. Везните отново се наклониха в полза на испанката, която спаси точка за пробив в следващия гейм, достигна до паритет в геймовете и от своя страна реализира пробив на нула за 5:4. Този път тя не срещна особени затруднения на сервис и затвори мача за крайното 3:6 6:3 6:4 след два часа и 20 минути игра на корта.

https://twitter.com/WTA/status/1307348302887702528?s=20

Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Мугуруса обърна Азаренка и ще срещне Халеп на полуфиналите в Рим Петър Колев

Коментари





Следвайте ни в Facebook