Мугуруса оцеля в трилъра срещу Зиданшек; Бертенс ,,върза геврек" в третия сет

от в 23:21 на 28.09.2020
Марк Хаджижеков

Гарбинье Мугуруса трябваше да се потруди здраво, за да се класира за втория кръг на Ролан Гарос. Шампионката от 2016-та година игра цели три часа днес срещу Тамара Зиданшек, като в крайна сметка надделя със 7:5 4:6 8:6. Следващата съперничка на бившата номер едно в света ще бъде Виктория Кузмова или Кристина Плишкова. 

В началото на двубоя словенката имаше главоломен превес, като Зиданшек съумя да поведе набързо с 3:0 гейма. Гарбинье обаче започна да намира ударите си и съответно да намалява грешките си, за да реализира впечатляваща серия от пет поредни спечелени гейма. 

Дойде ред на нов обрат, който позволи на Зиданшек да изравни геймовете, но в този момент настъпи нов подем в полза на испанката, която в крайна сметка взе откриващата част със 7:5. 

Маратонските разигравания преобладаваха във втория сет, като двете тенисистки си размениха общо пет пробива в курса на частта, преди да се стигне до решителен сет.

Той се разви по подобие на първия, тъй като Зиданшек отново поведе с 3:0, но този неин начален аванс се оказа недостатъчен, а в крайна сметка Мугуруса реализира ключов пробив при 6:6, позволил ѝ да затвори впоследствие мача на свой сервис. 

 

Кики Бертенс също откри участието си в Париж с победа. Нидерландката отбеляза успех срещу 20-годишната украинка Катарина Завацка, като в последния сет на двубоя осмата в света не отпусна дори гейм на младата си съперничка. Така след 2:6 6:2 6:0 Бертенс се класира за втория кръг на Откритото първенство на Франция, където ще срещне финалистката от 2012 г. - Сара Ерани. 

Украинската представителка стартира двубоя вихрено, реализирайки набързо пробив. Завацка определено бе тенисистката, диктуваща събитията на корта, като 112-тата в света набързо си издейства преднина в сетовете. 

Въпреки това Бертенс не загуби фокус, докато младата украинка започна да прибързва във взимането на решения по време на разиграванията, което ѝ костваше бърза загуба на втората част. 

Кики набираше все по-голяма скорост, което ѝ позволи да ,,върже геврек" на своята опонента в третия сет, за да се класира напред на Ролан Гарос. 


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Мугуруса оцеля в трилъра срещу Зиданшек; Бертенс ,,върза геврек" в третия сет Марк Хаджижеков
Теми:  
Гарбинье Мугуруса | кики бертенс | ролан гарос

Коментари





Следвайте ни в Facebook