Мугуруса: Целта ми е олимпийски медал

от в 16:44 на 03.01.2020
Павел Димитров

Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове


Бившата номер 1 Гарбине Мугуруса заяви, че се надява да си върне формата през 2020 г. и отново да се изкачи до върха. Испанката даде интервю за Europa Press.

"Има много нови играчи и да бъдеш на толкова високо ниво толкова дълго време е много сложно. Не можеш да отстъпиш дори половин стъпка. Има много детайли, за които трябва да се грижиш през цялото време. Това е предизвикателство."

Мугуруса сподели, че да си част от Тура е много трудно за младите тенисистки. "Много от младите са все още в тийнейджърска възраст и въпреки това трябва да се справят с напрежението, че всеки говори за тях."

"Ние сме сами и трябва да имаме сила, за да не изпаднем в отчаяние, когато играта ни не върви. Ключът към една успешна кариера е именно в способността да реагираш еднакво добре и в лошите, и в добрите моменти. Не можеш да си позволиш да страдаш дълго след загуба, но също така е пагубно, ако успехът те опияни и загубиш връзка с реалността."

Гарбине говори и за предстоящата работа с Кончита Мартинес.

"Започваме годината от нулата и както всеки път батериите за презаредени. С Кончита се знаем от дълго време, споделяли сме прекрасни моменти."

Говорейки за Олимпиадата в Токио, испанката заяви:

"Не е тайна, че сезонът е един дълъг процес. Всичко опира до това да вървиш напред. Предстоят турнирите от Шлема, Олимпиада, по-малки състезания. Целта ми е да стигна далеч във всяко едно от тях."

"Олимпиадата е изключително важна, защото е само веднъж на четири години. Медал от нея ще бъде страхотно. Да си участник там е различно от всичко останало. В олимпийското село си обграден от най-добрите атлети на планетата. Това е нещо неописуемо и много специално. Това не е просто тенис турнир, там са всички спортове.", завърши Мугуруса.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

   

 

Оцени тази статия:
Мугуруса: Целта ми е олимпийски медал Павел Димитров
Теми:  
гарбине мугуруса | тенис | тенис бг

Коментари





Следвайте ни в Facebook