Мугуруса: Време е Надал да се откаже от тениса; той даде всичко, което имаше в себе си

от в 16:04 на 13.09.2024
Калоян Соколов

Гарбинье Мугуруса изненада всички фенове на тениса с решението си да се откаже от тениса на едва 30-годишна възраст. Бившата номер едно обяви новината в началото на пролетта, след като така или иначе не беше играла тенис през последните 15 месеца, а изглежда тя е на мнението, че същото трябва да направи и Рафаел Надал. Легендарният сънародник на 2-кратната "мейджър" шампионка се опита през 2024-та да направи своето завръщане в тениса след продължително отсъствие от кортовете, само че резултатите му са далеч от обичайните за него високи стандарти, а физиката му видимо вече го предава.

"Бях напълно готова за своето отказване. Животът ми пращаше всевъзможни сигнали, а тялото ми вече не беше същото. Истината е, че вече гледах с нетърпение към следващата глава от книгата на моето житейско пътешествие. 

Мисля си, че с Рафа нещата стоят по същия начин напоследък и той е готов да спре с тениса. Всеки може да усети това, слушайки какво говори. Да, той се опитва да се бори със себе си, защото е свикнал да го прави цял живот, но вече мислите му са все повече на друго място и физиката му не издържа на натоварванията.

Понякога го наблюдавам и се питам защо все още е на корта. Мисля си, че е време да се откаже и да се налаждава на времето със своя син. Винаги го виждам усмихнат, когато е с бебето. Той даде абсолютно всичко, което можеше и е време да се прибере у дома, да се качи на лодката и да започне да обикаля по островите в компанията на близките си" - на мнение е бившата шампионка от Уимбълдън и Ролан Гарос.

Източник: Tennis.com

 

 


Форум - Дискусия на живо

Оцени тази статия:
Мугуруса: Време е Надал да се откаже от тениса; той даде всичко, което имаше в себе си Калоян Соколов
Теми:  
atp | wta | гарбинье мугурса | интервюта | любопитно | рафаел надал

Коментари





Следвайте ни в Facebook