Мугуруса започна сезона така, както завърши предишния; Бадоса с нов рутинен успех

от в 12:26 на 12.01.2022
Владислав Риждов

Гарбинье Мугуруса се завърна на корта по подобаващ начин - с победа. Шампионката от финалния Мастърс на WTA продължава към четвъртфиналите на турнира в Сидни, където днес надделя над Екатерина Александрова с 6:1 7:6(4).

Световната номер 3 тотално контролираше развоя на събитията още от първата точка на двубоя. Мугуруса записа на сметката си впечатляващите 13 поредни точки на сметката си, преди да направи аванса си 5:0. Испанката доминираше във всеки аспект на корта и постави съперничката си в своеобразен нокдаун с убедителната си игра. Александрова все пак избегна пълния разгром, спечелвайки един гейм в края, но нямаше сили за нещо повече.

През втората част изглеждаше, че сякаш рускинята се е отърсила от слабата си игра в първия сет и постепенно навлизаше във верния ритъм. Световната дори дръпна напред с брейк, който обаче Мугуруса навакса моментално. В остатъка от сета силите останаха изравнение и двете решиха изхода от него с изиграването на тайбрек. Там втората в схемата бързо придоби инициативата на бърза ръка поведе с 4:0. Въпреки опитите на Александрова да преодолее пасива си Мугуруса не допусна изненада и се класира за четвъртфиналите в турнира.

Към фазата на четвъртфиналите продължава и още една испанка - Паула Бадоса. 23-годишната иберийка премина през съпротивата на Айла Томлянович с 6:3 6:4 и записа втора поредна чиста победа в турнира.

Откриващата част се разви с инициативата на страната на Бадоса. След като двете си размениха по един пробив в началото, шампионката от Индиън Уелс продължи възхода си и бързо се озова на гейм от това да излезе напред в резултата, повеждайки с 5:2. Томлянович успя да върне единия от двата брейка, които по-рано испанката бе реализирала, но Бадоса остана концентрирана и си осигури преднина в отделните части.

Томлянович подобри играта си във втория сет и оказа съперотива на опонентката си. Тя първо се отскубна с пробив напред, но Бадоса реализира пълен обрат за 3:1. Последва нова смяна на водачеството, след като местната любимка обърна до 4:3. Томлянович обаче не задържа водачеството си и след маратонски сервис гейм, предаде своето подаване. От този момент инициативата изцяло се прехвърли на страната на петата в схемата, която безпроблемно подпечата успеха си.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Мугуруса започна сезона така, както завърши предишния; Бадоса с нов рутинен успех Владислав Риждов
Теми:  
wta | wta sydney | гарбине мугуруса | Обзори | паула бадоса | сидни | тенис турнир в сидни

Коментари





Следвайте ни в Facebook