Мугуруса зарадва местната публика с победа №300; Андрееску се завърна в Мадрид с успех

от в 22:32 на 29.04.2022
Мирела Николова

През днешния ден Гарбине Мугуруса постави начало на клей сезона си с победа на старта на WTA 1000 турнира в Мадрид, където в откриващия си мач надделя над световната №38 Айла Томлянович. Местната любимка бе по-стабилната от двете състезателки в ключовите моменти от срещата и заслужено се поздрави с крайната победа - 7:5 6:2, която е под №300 в нейната професионална кариера. По този начин тя се класира за втория етап на надпреварата, където ще премери сили с Ангелина Калинина.

Сблъсъкът стартира с размяната на два бързи пробива, а впоследствие станахме свидетели на поредица от геймове, в които сервиращите имаха пълно надмощие и паритетът остана непокътнат до 5:5. Тогава обаче испанката успя да пласира серия дълбоко пласирани удари в противниковата половина, благодарение на което достигна до осъществяването на късен брейк, с който предреши развръзката на сета.

В началото на втората част австралийката се възползва от спада в играта на опонентката си и се сдоби с три поредни брейкбола, но точно тогава представителката на домакините повиши оборотите и не позволи да загуби подаването си. Това бе и повратната точка в двубоя, тъй като от там насетне световната №9 пое контрола изцяло в свои ръце и не след дълго ликуваше с крайния успех.

В друг двубой в испанската столица завръщащата се след дълго отсъствие от корта Бианка Андрееску записа победа на старта на турнира в Мадрид, надделявайки над 42-рата в света Алисън Риск. Канадката демонстрира класата си в първата част, която отиде в нейната сметка, но впоследствие допусна спад в представянето си, поради което мачът бе вкаран в трета решителна част. Там обаче бившата шампионка от US Open не остави никакви съмнения коя заслужава победата по-силно и без да отпусне нито гейм повече до края на срещата, се поздрави с успеха - 6:4 3:6 6:0. Така тя продължава към втория кръг, където я очаква сблъсък срещу финалистката от тазгодишния Аустрелиън Оупън - Даниел Колинс.

 

 


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Мугуруса зарадва местната публика с победа №300; Андрееску се завърна в Мадрид с успех Мирела Николова
Теми:  
wta | бианка андрееску | гарбине мугуруса | мадрид | Обзори

Коментари





Следвайте ни в Facebook