Мухова повали олимпийската шампионка след триумфа над Сабаленка и е на финал в Пекин!

от в 14:58 на 05.10.2024
Елеонора Александрова

Каролина Мухова е втората финалистка на турнира в Пекин! Бившата номер 8 продължава своето мечтано завръщане в Тура. След като вчера победи топ поставената, Арина Сабаленка, то днес тя елиминира и олимпийската шампионка, Кинуен Женг, с крайното 6:3 6:4 за 1 час и 37 минути игрово време. По този начин чехкинята ще се завърне в топ 35, а при победа над Коко Гоф в битката за титлата, би могла да бъде и сред първите 25 след турнира.

Срещата започна обещаващо, като двете тенисистки предложиха на зрителите разнообразен и атрактивен тенис. Битката бе равностойна, като полуфиналистките скоропостижно спечелиха първите си подавания, ала в шестия гейм чехкинята имаше лек превес над олимпийската шампионка и така тя поведе с пробив. Добрите впечатления от двубоя обаче бяха помрачени с контузия на дясната ръка на олимпийската шампионка, която получи вследствие на падане в края на последния гейм. Това принуди Женг да вземе дълго медицинско прекъсване. Въпреки инцидента, световната номер 7 реши да продължи срещата и отново намери ритъма си, за да бъде конкурентна на по-здравата си съперничка. Играта на непоставената тенисистка обаче бе достатъчно солидна, за да запази аванса си и така да спечели първия сет.

Женг изглеждаше възстановена от нараняването и в резултат на това станахме свидетели на равностойна втора част. Все пак Мухова бе тази, която имаше лек превес над олимпийската шампионка и реализира нулев пробив в третия гейм. Световната номер 7 се опитваше да навакса изоставането си, ала по-нискоранкираната тенисистка бе тази, която бе по-добрата на корта и дори имаше още два брейкбола, чрез които да увеличи аванса си и да затвори мача в своя полза. Макар и да бяха отразени, то това не бе фатално за финалистката от миналогодишния Ролан Гарос и с помощта на солидния си сервис, запази преднината си до самия край, за да се класира за първия си финал на ниво WTA 1000 за годината!


Форум - Дискусия на живо

Оцени тази статия:
Мухова повали олимпийската шампионка след триумфа над Сабаленка и е на финал в Пекин! Елеонора Александрова
Теми:  
wta | каролина мухова | кинуен женг | Обзори | пекин

Коментари





Следвайте ни в Facebook