Муратоглу: Алкарас не можеше да се чувства и играе по-зле, но въпреки това победи бъдещия №1

от в 16:18 на 08.06.2024
Калоян Соколов

Очакванията към срещата между Карлос Алкарас и Яник Синер бяха изключително високи, а зрелището наглед беше сигурно. Истината обаче беше съвсем различна и всщъност последните два сета превърнаха сблъсъка в модерната тенис класика, която очаквахме, защото преди това нивото на игра не беше никак високо.

Това важеше в особена степен за предложеното от Карлитос, който беше пробит на три пъти в откриващия сет, а впоследствие загуби подаването си и на старта във във втората част. Всичко това изглежда обаче прави победата на испанеца още по-впечатляваща в очите на Патрик Муратоглу, който сподели следните впечатления за представянето на бившия номер едно в 1/2-финалите на Ролан Гарос:

"Най-впечатляващото е, че Алкарас не можеше да играе и да се чувства по-зле на корта и въпреки това победи бъдещия номер едно в света. Наистина е феноменално и не се случва за първи път. Виждал съм Карлос в редица мачове, където е бил напрегнат, играел е слабо и не се е чувствал добре на корта, като той е печелил в почти всеки един от тези случаи. Това показва неговите неизчерпаеми ресури на ментална сила.

Карлитос все пак намери най-добрата си игра, но му отне изключително дълго време, за да го направи. Той премина през всякакъв вид ситуации и настроения, а те бяха негативни в голяма част от времето. Не очаквах да е в подобно състояние, имайки предвид, че вече беше играл цели 8 пъти срещу Синер и винаги ставахме свидетели на страхотни мачове, но беше забележително как обърна нещата в своя полза по подобен начин" - сподели един от най-успешните треньори  в професионалния тенис.

Източник: We Love Tennis

 

 

 


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Муратоглу: Алкарас не можеше да се чувства и играе по-зле, но въпреки това победи бъдещия №1 Калоян Соколов
Теми:  
atp | интервюта | карлос алкарас | любопитно | патрик муратоглу | ролан гарос

Коментари





Следвайте ни в Facebook