Муратоглу: Джокович е недолюбван от публиката, защото надмина Федерер и Надал

от в 10:38 на 19.12.2023
Мартин Петков

В последните години се превърна в тенденция публиката на най-големите тенис турнири ясно да демонстрира своята позиция против Новак Джокович, като го освирква бурно във всеки един момент, било то с причина или не. По повод тези събития, един от най-реномираните треньори в света на тениса - Патрик Муратоглу, се опита да анализира ситуацията и да обясни защо се получава такъв дисбаланс в отношението на феновете спрямо 24-кратния шампион от Големия шлем, докато през годините другите двама членове на Голямата тройка - Рафаел Надал и Роджър Федерер, почти никога не са се влизали в ролята на антипатичен за публиката герой.

Последните "закачки" между Ноле и зрителите по трибуните пък датират именно от заключителните две надпревари за сърбина в хода на вече отминалия сезон - АТР Финалите и Купа "Дейвис", където феновете ясно засвидетелстваха това, че далеч недолюбват световния номер едно и се конфронтираха с него, на което той им отвърна с огромна доза ирония, изпълнявайки ролята на своеобразен диригент. Мнението на френския специалист, който в продължение на цяло десетилетие бе наставник на Серина Уилямс, пък на практика изглежда доста логичен отговор по повод казуса откъде се поражда омразата на публиката срещу Джокович:

"Рафа и Роджър бяха най-големите суперзвезди в тениса, но тогава се появи Новак и надмина и двамата, като публиката го намрази заради това. Мисля, че той е освиркван и заради други неща, също така, това не е единствената причина.

Новак казва, че не харесва всичкия този негативизъм, но понякога той сам подтиква хората да го освиркват, защото това му помага по време на мачовете. Нещото, което все пак не трябва да забравяме, е, че той има 14 милиона последователи в Instagram и е със статута на национален герой в Сърбия. Новак е най-голямото име в тениса и ще липсва на всички ни един ден, когато се откаже от спорта.", завърши Муратоглу, който съвсем наскоро официално прекрати работата си с бившата номер едно Симона Халеп.

Източник: UTS


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Муратоглу: Джокович е недолюбван от публиката, защото надмина Федерер и Надал Мартин Петков
Теми:  
atp | Голяма нужда | интервю | новак джокович | патрик муратоглу | рафаел надал | роджър федерер

Коментари





Следвайте ни в Facebook