Муратоглу: Джокович спокойно може да бъде на върха в тениса и до следващия олимпийски цикъл

от в 11:56 на 14.08.2024
Елеонора Александрова

Триумфът на Новак Джокович в Париж продължава да бъде една от основните теми в света на тениса. Един от най-популярните и противоречиви треньори, който е известен и със своите анализи в социалните мрежи, Патрик Муратоглу, сподели мнението си за успеха на сърбина, за неговата мотивация и за това какво би могло да се случи с него в близкото бъдеще.

Според бившияt наставник на Серина Уилямс, Симона Халеп, Стефанос Циципас и Холгер Руне 24-кратният "мейджър" шампион би могъл да се конкурира на най-високо ниво още минимум 3 години и вижда само младите звезди Яник Синер и Карлос Алкарас, като негова реална конкуренция в този период от време. 

„Смятам, че Новак може да играе още 3-4 години на най-високо ниво. Въпросът е мотивацията. Мисля, че той се бореше с нея до Олимпиадата. Всички усетиха, че това е краят за Рафа, това важи и за Новак. Със сигурност това повлия върху присъствието му на корта. Но след като Надал се завърна и то на не чак толкова лошо ниво, това му даде допълнителна мотивация.

Синер впечатлява със страхотно постоянство, а Алкарас си върна самочувствието. Всичко това накара Новак да се завърне още по-силен и най-накрая да спечели титлата, която е преследвал през цялата си кариера - олимийското злато и да попълни колекцията си от трофеи.

Въпросът е какво ще се случи сега в бъдеще? Той е в страхотна форма и играе невероятен тенис. Готов е спокойно да се състезава на най-високо ниво в следващите години и да бъде на върха в тениса до следващия олимпийски цикъл. Той обаче се нуждаеше от Роджър и Рафа, за да стане най-добрият.

Единствените тенисисти, които могат да се доближат до него са Карлос и Яник, да го побеждават и по този начин да го мотивират още повече да покаже, че все още е велик." - допълни Муратоглу.


Форум - Дискусия на живо

Оцени тази статия:
Муратоглу: Джокович спокойно може да бъде на върха в тениса и до следващия олимпийски цикъл Елеонора Александрова
Теми:  
новак джокович | олимпийски игри | париж | патрик муратоглу

Коментари





Следвайте ни в Facebook