Муратоглу: Федерер, Джокович и Димитров имат идеалните тела за тенис

от в 15:12 на 20.05.2019
Георги Христов

Според треньора на Серина Уилямс - френският специалист Патрик Муратоглу няколко са топ тенисистите, които разполагат с перфектните физически данни. Той посочва Роджър Федерер и Новак Джокович като оптималните примери, а веднага след тях добавя и Григор Димитров.

Според него Федерер, който е 185 и тежи 85 килограма, не е най-високият сред колегите си, но притежава оптималните пропорции. В своята дългогодишна кариера Федерер имаше само един по-сериозен проблем с травма през 2016, когато претърпя и операция на коляното. В същото време Рафаел Надал и Анди Мъри срещнаха доста повече подобни трудности през годините.

"Смятам, че Роджър винаги е бил изумително добре подготвен през цялата си кариера. Без съмнение. Неговият екип върши изключително работата си. Вероятно той е най-добрият в тази подготовка изобщо за всички времена. Също така е толкова плавен при движението си, начинът му на придвижване е забележителен - влага минимални усилия и това му служи като превенция за тялото.

"Федерер притежава перфектното тяло за тенис. Много е атлетичен и лек също. Това е много важно в нашия спорт, за да можеш да сменяш посоките, да подскачаш. Колкото си по-лек, това е по-добре.

"Новак също се справя прекрасно. Те двамата много рядко получават травми. Новак имаше операция на лакътя, но това е единственото му оплакване. Винаги е в топ форма, много е балансиран.

"Роджър и Новак имат идеалните тела за тенис. Сред останалите смятам, че Григор Димитров има страхотно тяло за тенис," анализира Муратоглу.

 


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Муратоглу: Федерер, Джокович и Димитров имат идеалните тела за тенис Георги Христов
Теми:  
григор димитров | новак джокович | патрик муратоглу | роджър федерер | тенис | тенис бг | тенис новини

Коментари





Следвайте ни в Facebook