Муратоглу: Надал няма да може да спре най-добрата версия на Джокович в Париж

от в 18:02 на 08.04.2022
Калоян Соколов

Клей сезонът вече е в ход, а голямата интрига се крие в битката между Рафаел Надал и Новак Джокович. Матадора би могъл да спечели своята рекордна 22-ра титла от Големия шлем на Ролан Гарос и по този начин да се откъсне с цели два трофея пред сърбина по този показател, вземайки сериозен превес в спора за величие между тях. Световният номер едно обаче надви испанеца при последната им битка на втората "мейджър" надпревара за сезона и трудно бихме могли да определим фаворит за спечелването на купата в Париж. 

Патрик Муратоглу пък не избяга от даването на отговор на един от най-трудните въпроси в света на тениса, споделяйки следното по темата:

"Ролан Гарос никога не е бил толкова отворен за спечелване през последните 10-15 години. Ако Новак Джокович съумее да постигне победи в много мачове преди началото на турнира, то вече ситуацията ще бъде съвсем различна. Новак е най-добрият играч в света, когато намери своята топ форма и смятам, че това важи дори на клей. Наясно съм колко странно звучи това, ако вземем предвид броя титли на Надал в Париж, но Джокович е побеждавал Рафа много пъти на червена настилка.

Трябва да вземем под внимание тяхната последна среща на Откритото първенство на Франция, защото тя определено все още е в тяхното съзнание и и ще има роля за психологията на нов евентуален сблъсък между двамата. Надал ще бъде далеч по-напрегнат от обичайното, докато Новак ще влезе в мача с повишена увереност и очаквам да бъде много агресивен.

Дали Новак Джокович ще спечели всички турнири, докато Рафа се завърне обратно на корта? Това може да се окаже от решаващо значение и Джокович да придобие огромно самочувствие, Същевременно няма да му бъде никак лесно, тъй като е изиграл съвсем малко мачове през последните месеци и всички помним какво се случи в Дубай" - завършва специалистът.

Източник: Ubitennis

 


Форум - Дискусия на живо

Оцени тази статия:
Муратоглу: Надал няма да може да спре най-добрата версия на Джокович в Париж Калоян Соколов
Теми:  
интервюта | новак джокович | патрик муратоглу | рафаел надал | ролан гарос

Коментари





Следвайте ни в Facebook