Муратоглу: Нямам идея дали Беретини знае къде отива топката, когато удари бекхенд

от в 23:08 на 21.02.2022
Калоян Соколов

Матео Беретини е един от най-бързоразвиващите се играчи през последните три сезона и с лекота си проправи място в топ 10 на света, откъдето впоследствие не е излизал никога досега. Италианецът разполага с ясно изразени оръжия в играта си, но пробойните също така не липсват, а топ специалистът Патрик Муратоглу говори точно за слабите звена в представянето на световния номер 6, като ето какво точно сподели един от най-известните тенис треньори:

 "Беретини е човек с огромна вяра в собствените си способности и винаги се бори до последно. Когато го наблюдавах по време на Аустрелиън Оупън, то забелязах точно тази шампионска черта у него, а именно отказа да приеме загубата. Въпросният тип мислене позволява на Матео да потисне слабите си страни, визирайки най-вече бекхенда. Този удар е огромна слабост в тениса на италианеца и го поставя в много тежко положение, когато се изправя срещу топ играчите.

Все пак Беретини разполага с отлично тактическо мислене и е усъвършенствал слайса си, с чиято помощ държи топката много ниско над мрежата. Така състезателят не позволява на опонентите му да го атакува толкова често. Спомням си изявите на Матео в демонстративната надпревара UTS, когато го наблюдавах от трибуните на няколко пъти и видях огромния контраст между мощния му форхенд и изключително колеблив обратен удар. Честно казано имах усещането, че той няма никаква представа къде ще се приземи топката, след като изпълни бекхенд" - завърши Муратоглу.

Източник: Tennis World USA

 

 


Форум - Дискусия на живо

Оцени тази статия:
Муратоглу: Нямам идея дали Беретини знае къде отива топката, когато удари бекхенд Калоян Соколов
Теми:  
atp | интервюта | любопитно | матео беретини | патрик муратоглу

Коментари





Следвайте ни в Facebook