Муратоглу отвърна на Гофен: Това е част от спорта; французите не сме по-лоши от другите

от в 05:37 на 30.05.2024
Калоян Соколов

Давид Гофен се изказа много остро за феновете на Ролан Гарос, след като в първия кръг надигра местния представител Джовани Мпечи Перикар в 5-сетов сблъсък. Бившият номер седем разкри как е бил обиждан през цялото време от публиката и дори един от зрителите е изпллюл дъвката си върху него, като Гофен беше категоричен, че подобни неща се случват само във Франция и на феновете в Париж им липсва елементарно уважение към състезателите.

Изглежда обаче Патрик Муратоглу далеч не е съгласен с оценката на белгиеца и побърза да му отговори, защитавайки своите сънародници:

"Признавам, че не съм виждал кадри от цялата ситуация и мога да разбера силните думи на Гофен, защото е бил под афект и е трябвало да преодолее сериозно изпитание на корта. Това обаче по никакъв начин не е френски феномен и няма как да бъде считан за такъв. С Холгер Руне преживяхме абсолютно същото през тази година, играейки с италианец в Италия и с испанец в Испания.

Няма смисъл изобщо да отваряме тема за публиката в Южна Америка, където е истински кошмар да се изправиш срещу местен представител, както Муте разбра от първо лице в мача си с Джари в Сантяго. Дори и на Уимбълдън съм преживявал случка от подобен характер.

Всичко това е част от спорта и е напълно нормално хората да подкрепят своя местен герой. Винаги е огромно изпитание, когато се изправиш срещу представител на домакините и цялата тази атмосфера е част от изпитанието. Нима не сте чували оглушителният шум на трибуните, когато Ник Кирьос играеше в Мелбърн или Франсис Тиафо достигна на 1/2-финалите на US Open? Не мисля, че французите сме с нещо по-различни или по лоши от останалите тенис фенове.

Разбира се, трябва да има ясно очертани граници, които да не бъдат преминавани. Оплюването и обидите са нещо, което не можем да приемем в нашия спорт и трябва да отстраним незабавно хората, които прибягват до подобно поведение" - категоричен е френският специалист.

Източник: We Love Tennis

 


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Муратоглу отвърна на Гофен: Това е част от спорта; французите не сме по-лоши от другите Калоян Соколов
Теми:  
atp | давид гофен | интервюта | любопитно | патрик муратоглу | ролан гарос

Коментари





Следвайте ни в Facebook