Муратоглу: Прекалената самонадеяност на Джокович може да бъде пагубна за него

от в 17:49 на 29.08.2021
Мирела Николова

Само ден ни дели от старта на последния за годината турнир от Големия шлем - US Open, след който Новак Джокович може да оформи "Календарен Голям шлем", с което да направи решителна крачка към трона на най-великия тенисист за всички времена.

По време на пресконференцията си преди началото на Откритото първенство на САЩ световният №1 бе попитан по скалата от 1 до 10 на колко оценява шансовете си за триумф в Ню Йорк. Сърбинът демонстрира невероятно самочувствие и без колебание отговори: "11, не, всъщност 21", очевидно визирайки 21-вия си "мейджър" трофей, с който ще изпревари Роджър Федерер и Рафаел Надал на върха в тази класация. 

Това изказване не бе подминато от френския тенис специалист Патрик Муратоглу, който използва профила си в Туитър, за да коментира темата.

"Съществува доста тънка граница между самочувствието и свръхсамочувствието. Увереността може да бъде от полза, но прекалената му самонадеяност е вероятно да се окаже пагубна за него", написа настоящият наставник на Серина Уилямс.

 


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Муратоглу: Прекалената самонадеяност на Джокович може да бъде пагубна за него Мирела Николова
Теми:  
atp | us open | любопитно | новак джокович | патрик муратоглу

Коментари





Следвайте ни в Facebook