Муратоглу: Серина няма да се откаже, преди да подобри рекорда на Маргарет Корт

от в 14:53 на 23.02.2021
Мирела Николова

Серина Уилямс несъмнено е живата легенда на женския тенис, като има във витрината си цели 39 трофея от Големия шлем, 23 от които са от сингъл надпревари. Според нейния треньор Патрик Муратоглу американката няма да се откаже, докато не спечели най-много "мейджър" титли, или поне не изравни рекорда на Маргарет Корт, която е начело на тази престижна класация с 24 триумфа.

39-годишната Уилямс изглеждаше в отлична форма на тазгодишния Аустрелиън Оупън, но напусна последната си пресконференция обляна в сълзи, след като беше попитана за евентуалното си отказване от професионалния спорт. Тя отбеляза, че ако вземе подобно решение, няма да уведоми никого предварително.

Муратоглу обаче вярва, че Серина, която се завърна на корта, след като роди дъщеря си Алексис Олимпия през 2017 г., все още може да печели големите надпревари.

"Това е нещо, което е трудно да бъде разбрано от хората", каза той пред People. "Ето защо тя е толкова чувствителна на тази тема. Напълно го разбирам. Не мисля, че ще се откаже, преди да добави поне още един трофей от Шлема към колекцията си, защото тя се завърна в тениса, за да печели именно тези турнири. Все още преследва тази своя цел. Трябва да вярвам във възможностите ѝ, както и тя самата. Ако това в даден момент се промени, то тя ще спре."

"След всичко, което ѝ се случи - създаването на семейство, раждането на дете, беше необходимо невероятно усилие, за да се завърне отново сред най-добрите. Това беше наистина дълъг и труден процес, изискващ както ментално, така и физическо усилие - прекара толкова много часове на корта с цел да си върне формата. Никога нямаше да започне това, ако не вярваше, че може да вдигне още една "мейджър" титла. Точно това я прави изключителна. Тя винаги има високи очаквания към себе си и всеки път намира начин да ги оправдае."

Относно постоянните въпроси за това кога Уилямс ще окачи ракетата на стената, Муратоглу е убеден, че това няма да е никак лесно решение:

„Не мисля, че тя е планирала да се откаже засега. Посветила е целия си живот на тениса още от дете, така че в деня, в който реши да прекрати кариерата си, тя ще се почувства така, сякаш е сложила край на 40 години живот."

 

 


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Муратоглу: Серина няма да се откаже, преди да подобри рекорда на Маргарет Корт Мирела Николова
Теми:  
интервю | люпобитно | патрик муратоглу | серина уилямс

Коментари





Следвайте ни в Facebook