Муратоглу: Серина пак ще печели в Шлема, Мугуруса заслужи титлата

от в 18:30 на 06.06.2016
Георги Христов

Треньорът на Серина Уилямс Патрик Муратоглу изрази увереност, че неговата възпитаничка скоро ще изравни рекорда на Щефи Граф от 22 титли в Големия шлем.

Американката няма подобен трофей от миналогодишния Уимбълдън, а на изминалия "Ролан Гарос" отстъпи в два сета на Гарбине Мугуруса.

"Очакванията към нея винаги са много големи и то с оглед възможността да спечели 22-и турнир от Шлема. Това не й пречи на играта, но може би се представя не достатъчно агресивно, за да спечели," коментира Муратоглу, който е неин наставник от 2012-а.

"Да спечелиш 22 трофея е трудно, но това важи и за 17-ия трофея. Нормално е. Няма как да изиграеш подобен исторически финал като всеки друг. Хубавото е, че тя почти винаги е на финал и ще има възможност да реализира това постижение. Не се съмнявам, че ще успее," заяви Муратоглу.

Французинът похвали новата шампионка Мугуруса и определи успеха й като заслужен. "Тя на 100% заслужава да бъде шампионка в Големия шлем. Малко съм изненадан, тъй като не очаквах да се справи с огромното напрежение."


Форум - Дискусия на живо

Оцени тази статия:
Муратоглу: Серина пак ще печели в Шлема, Мугуруса заслужи титлата Георги Христов
Теми:  
патрик муратоглу | серина уилямс

Коментари





Следвайте ни в Facebook