Мъри: Алкарас е блестящ, но не може да се сравни с Джокович; 24-тата няма да е последната

от в 13:26 на 12.09.2023
Мирела Николова

Новак Джокович и Анди Мъри имат дълга история на своето съперничество, в което фигурират цели 36 мача, но въпреки това между двамата винаги е съществувала огромна доза уважение. В последното си интервю за ВВС британският представител коментира смяната на поколенията в мъжкия тенис и триумфа на Ноле на изминалия US Open, като категорично заяви, че младите тенисисти все още са далеч от това да достигнат нивото на 24-кратния шампион от Големия шлем. 

"Младите момчета трябва да опитат да поставят под напрежение Новак и от тях зависи дали ще могат да го догонят и задминат. Към момента изглежда, че все още сме далеч от подобно нещо. Новак е невероятен играч години наред, също както Роджър и Рафа. Изумителни са тяхното дълголетие и фактът, че са способни да играят на най-високо ниво толкова дълго време. 

Не мисля, че 24-тата ще е последната титла от Шлема за Новак, но никога не знаеш колко дълго ще продължи да се представя по този начин. Има много фактори - физическото състояние, мотивацията, дали някой играч като Алкарас няма да се развие и да наложи доминация. Алкарас наистина е брилянтен тенисист, но не може да се сравни с това, което прави Джокович вече в продължение на 15-20 години, когато стъпи на корта. Може би Алкарас ще успее да достигне това ниво на игра скоро, но въпреки това Новак ще продължи да печели "мейджър" трофеи", предвижда британецът.

 

 

 


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Мъри: Алкарас е блестящ, но не може да се сравни с Джокович; 24-тата няма да е последната Мирела Николова
Теми:  
atp | us open 2023 | анди мъри | интервю | карлос алкарас | любопитно | новак джокович

Коментари





Следвайте ни в Facebook