Мъри: Алкарас е блестящ, но не може да се сравни с Джокович; 24-тата няма да е последната

от в 13:26 на 12.09.2023
Мирела Николова

Новак Джокович и Анди Мъри имат дълга история на своето съперничество, в което фигурират цели 36 мача, но въпреки това между двамата винаги е съществувала огромна доза уважение. В последното си интервю за ВВС британският представител коментира смяната на поколенията в мъжкия тенис и триумфа на Ноле на изминалия US Open, като категорично заяви, че младите тенисисти все още са далеч от това да достигнат нивото на 24-кратния шампион от Големия шлем. 

"Младите момчета трябва да опитат да поставят под напрежение Новак и от тях зависи дали ще могат да го догонят и задминат. Към момента изглежда, че все още сме далеч от подобно нещо. Новак е невероятен играч години наред, също както Роджър и Рафа. Изумителни са тяхното дълголетие и фактът, че са способни да играят на най-високо ниво толкова дълго време. 

Не мисля, че 24-тата ще е последната титла от Шлема за Новак, но никога не знаеш колко дълго ще продължи да се представя по този начин. Има много фактори - физическото състояние, мотивацията, дали някой играч като Алкарас няма да се развие и да наложи доминация. Алкарас наистина е брилянтен тенисист, но не може да се сравни с това, което прави Джокович вече в продължение на 15-20 години, когато стъпи на корта. Може би Алкарас ще успее да достигне това ниво на игра скоро, но въпреки това Новак ще продължи да печели "мейджър" трофеи", предвижда британецът.

 

 

 


Форум - Дискусия на живо

Оцени тази статия:
Мъри: Алкарас е блестящ, но не може да се сравни с Джокович; 24-тата няма да е последната Мирела Николова
Теми:  
atp | us open 2023 | анди мъри | интервю | карлос алкарас | любопитно | новак джокович

Коментари





Следвайте ни в Facebook