Мъри: Бих бил щастлив, ако Джокович спечели златото в Париж; това ще значи много за него

от в 16:35 на 02.08.2024
Елеонора Александрова

Приятелството и съперничеството между двама от най-успешните тенисисти през последните десетилетия, а именно това между Новак Джокович и Анди Мъри, е едно от най-емблематичните в света на тениса. Британецът, който вчера окончателно сложи край на кариерата си, след като той и Дан Еванс загубиха в четвъртфиналната фаза на турнира на двойки в Париж, за пореден път не скри уважението си към сърбина, споделяйки, че би искал да види именно "Джокера" със златото в неделя:

"Очевидно олимпийският златен медал означава много за Новак. Когато играе за Сърбия в Купа "Дейвис" или в мач от полуфиналната фаза на олимпийските игри, можете да видите, че го е силно грижа за неговата родина. Той всъщност невинаги показва чак толкова много емоции, колкото други играчи, но когато става дума за Сърбия, става много по-емоционален. Бих бил щастлив, ако успее да го постигне и ще го подкрепям до края на турнира.

Най-важните ми мачове бяха предимно срещу Джокович. Двамата играхме финали във всички турнири от Големия шлем, както и на Олимпийските игри... Той е човек, когото познавам от 11-годишен и уважавам изключително много" - допълни двукратният олимпийски шампион.


Форум - Дискусия на живо

Оцени тази статия:
Мъри: Бих бил щастлив, ако Джокович спечели златото в Париж; това ще значи много за него Елеонора Александрова
Теми:  
atp | анди мъри | интервюта | новак джокович | париж 2024

Коментари





Следвайте ни в Facebook