Мъри: Горд съм с последните няколко месеца

от в 04:59 на 08.09.2016
Теодор Кафеджиев

Анди Мъри сподели, че въпреки разочароващата загуба от Кей Нишикори в четвъртфиналите на Откритото първенство на САЩ, е доволен от представянето си в последните няколко месеца.

Той спечели Уимбълдън, а след това триумфира с олимпийско злато в Рио де Жанейро.

"Дадох най-доброто от себе си. Борих се с пълни сили. В последните месеци играх на максимума си и съм горд от постигнатото," обобщи шотландецът след най-ранното си поражение в турнирите от Големия шлем за сезона.

Освен това поражението за Мъри е едва второ за него в последните 28 мача. Той успя да спечели още "Мастърс 1000" в Рим, за пети път в Куинс, Уимбълдън и Олимпийските игри.

"Ако някой ми бе казал, че ще се представя по този начин преди Уимбълдън, веднага бих приел на драго сърце. След няколко дни ще бъда много доволен от представянето си и ще си взема поуки от този мач като цяло. Беше тежко лято. Радвам се, че приключи. Само няколко неща можех да сторя по-добре," добави Мъри.

Очаква се след 16-и септември Мъри да се прибере в Глазгоу, където да подкрепи Шотландия за Купа "Дейвис" в полуфинала на турнира срещу Аржентина.


Форум - Дискусия на живо

Оцени тази статия:
Мъри: Горд съм с последните няколко месеца Теодор Кафеджиев
Теми:  
us open | анди мъри

Коментари





Следвайте ни в Facebook