Мъри изиска от ATP да имат политика за справяне с домашно насилие

от в 09:55 на 25.11.2020
Диана Андреева

Анди Мъри заяви, че ATP трябва да приемат „извънредно сериозно“ случаите на домашно насилие като този, в който бе обвинен Александър Зверев през последния месец.
Световният номер 7 отричаше почти ежедневно в Лондон твърденията на Оля Шарипова, че е злоупотребявал с нея по време на дългата им връзка:

"Не знам колко по-късно беше, но със сигурност не беше незабавно", каза Мъри по повод изявлението на АТР от 13 ноември, две седмици след като твърденията на Шарипова станаха публични в руските медии.

„Но прочетох някои неща и очевидно тенисът няма политика за домашно насилие. От ATP трябва да знаят какво да правят в подобни ситуации, а не да мислят и обсъждат варианти на момента. Те могат да бъдат малко по-инициативни в подобни моменти. Трябва да приемат всичко това изключително сериозно и да видят какво ще се случи през следващите месеци."

В изявлението на ATP се казва: "Очакваме всички членове на тура да се въздържат от всякакво подобно поведение, което е насилствено, обидно или излага на риск други хора. При подобни ситуации ще бъде назначено разследване, с което да се разбере повече по темата и ще се вземат решения в съда". 


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Мъри изиска от ATP да имат политика за справяне с домашно насилие Диана Андреева
Теми:  
atp | александър зверев | анди мъри

Коментари





Следвайте ни в Facebook