Мъри: Направих труден живота на Григор

от в 05:42 на 06.09.2016
Теодор Кафеджиев

Анди Мъри остана изключително доволен от победата си с 6:1, 6:2, 6:2 над Григор Димитров в осминафиналите на Откритото първенство на САЩ.

Така британецът ще играе в следващата фаза с Кей Нишикори. В тази част от схемата са още Хуан Мартин дел Потро и Стан Вавринка, които трябва да определят другия полуфиналист.

С успеха си Мъри взе реванш от Димитров за поражението си от него в Маями тази година. Интересното е, че от тогава Анди е спечелил всичките си 26 мача с играчи извън топ 20.

"Играх изключително добре тактически. Определено повиших нивото си на представяне, направих много малко непредизвикани грешки и направих труден живота на Григор," анализира Мъри.

По време на битката Мъри пласира само 53% първи сервис, но затова пък вкара начален удар с 226 км/час, което е рекорд в кариерата му.

"Веднъж реализирах един със 230 км/час в Сан Хосе през 2007-а, но на следващия ден се оказа, че са поправяли машината, защото не е отчитала правилно. Днес направих най-мощния си сервис - това беше случайно," обясни той.

До момента той води със 7:1 на Нишикори в преките им срещи.


Форум - Дискусия на живо

Оцени тази статия:
Мъри: Направих труден живота на Григор Теодор Кафеджиев
Теми:  
us open | анди мъри

Коментари





Следвайте ни в Facebook