Мъри не изпита трудности на старта в Маями и ще срещне Медведев във втория кръг

от в 06:34 на 25.03.2022
Калоян Соколов

Анди Мъри можа да е далеч от най-добрите си дни на корта, но все още притежава несломим дух, който му помага да остане конкурентоспособен. Тази нощ британецът изигра един от най-солидните си мачове през новия сезон и не остави шансове на Федерико Делбонис, надигравайки го със 7:6(4) 6:1. По този начин бившият номер едно ще срещне топ поставения Даниил Медведев във втория кръг на надпреварата в Маями, а досега руснакът е спечелил единствената среща помежду им.

Първият сет протече под пълната доминация на сервиращите, като не видяхме нито една точка за пробив и логично се стигна до тайбрек. Там също играчите продължаваха да печелят разиграванията на свой сервис, докато не се стигне до 4:3 в полза на аржентинеца. Тогава Мъри влез в познатия си безгрешен режим от основната линия, изчаквайки грешка от другата страна на мрежата и неговият план сработи, защото не загуби нито точка повече до края на частта.

Тези събития сякаш пречупиха левичаря, тъй като неговите грешки се увеличиха драстично и двукратният шампион имаше възможност да пробие в самото начало на втория сет. Последва уверен сервис гейм от страна на Делбонис, ала това беше последната му позитивна проява в мача и съвсем скоро трикратният шампион от Шлема се поздрави с крайната победа.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Мъри не изпита трудности на старта в Маями и ще срещне Медведев във втория кръг Калоян Соколов
Теми:  
atp | анди мъри | даниил медведев | маями | Обзори | федерико делбонис

Коментари





Следвайте ни в Facebook