Мачове на живо
Очаквано начало 20:00ч.
Григор Димитров
Ян-Ленард Щруф

Мъри оказа съпротива, но все пак Рубльов не позволи изненадата да се случи

от в 22:05 на 03.03.2021
Калоян Соколов

Анди Мъри показа на многобройните си критици, че все още може да играе тенис на най-високо ниво, затруднявайки в максимална степен Андрей Рубльов в по-голямата част от техния сблъсък, но все пак руснакът показа хладнокръвие и в края на срещата включи на предавка, която беше недостижима за бившия номер 1 в света и така четвъртият поставен успя да се наложи със 7:5 6:2.

Британецът показваше невероятен демараж в самото начало и неутрализираше почти всички атаки на своя опонент, който удряше топката постоянно с максимално сила, но не извличаше никакви дивиденти от това. Именно Мъри беше с повече възможности, когато посрещаше, само че световният номер 8 пласираше отлични начални удари в напрегнатите моменти и изчака интензитета у неговия съперника да спадне, което се случи в края на сета и точно в този момент Рубльов реализира решителен пробив.

Вторият сет стартира с две поредни безпроблемни подавания от страна на играчите, ала руснакът ставаше все по-нападателен и акциите му все по-често завършваха с директни уинъри. Дланният удар на четвъртия поставен бе абсолютно безгрешен и постоянно намираше линиите, а това остави Анди без особени съпротивителни сили и мачът напълно логично приключи с победа за един от най-проспериращите състезатели в ATP Тура през последните 12 месеца.


Ето как да гледаме тенис мачовете безплатно

Оцени тази статия:
Мъри оказа съпротива, но все пак Рубльов не позволи изненадата да се случи Калоян Соколов
Теми:  
анди мъри | андрей рубльов | ротердам

Коментари

Следвайте ни в Facebook