Мъри победи втората ракета на Великобритания и ще срещне Надал на полуфиналите

от в 17:40 на 16.12.2021
Диана Андреева

Анди Мъри победи втората ракета на Великобритания Дан Еванс във втория двубой от програмата на Mubadala World Tennis Championships 2021. Бившият световен номер едно напомни за най-добрите си дни в кариерата, именно когато бе на върха на ATP ранглистата и зарадва своите почитатели с един категоричен успех, дошъл след 6:3 6:2.

Мъри навлезе бавно в срещата и в началните минути неведнъж бе притиснат до стената. Нито на сервис, нито на ретур Анди не впечатляваше и трудно се противопоставяше на своя противник. Постепенно обаче световинят номер 134 намери своя ритъм и с помощта на подкрепата от публиката успя не само да изравни силите на корта, ами изцяло да поеме инициативата в свои ръце. Еванс от своя страна започваше все по-често да допуска неточности от ракетата си, а това доведе и до загуба на откриващия сет.

Втората част се разви изцяло под диктовката на Мъри. Еванс се превърна в бледа сянка на себе си и просто не можеше да намери очертанията на корта, изцяло изгубвайки желание да се бори за място в следващия етап. Анди успя да излезе уверено напред в резултата още от самото начало - 3:0, а впоследствие авансът му стана дори по-голям и без никакви колебания, той сложи край на срещата.

През утрешния ден Мъри ще излезе за своя полуфинален двубой на демонстративното събитие в Абу Даби. Там, той ще срещне друг бивш водач на световната ранглиста, а именно Рафаел Надал. Матадорът ще нахрави своето голямо завръщане на корта след продължителното си отсъствие поради контузия, а двубоят помежду им ще определи и кой ще се класира за финалния мач на Mubadala World Tennis Championships 2021.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Мъри победи втората ракета на Великобритания и ще срещне Надал на полуфиналите Диана Андреева
Теми:  
mubadala world tennis championship | анди мъри | дан еванс | даниел еванс | мъри

Коментари





Следвайте ни в Facebook