Мъри с критики към US Open: Интересуват се само от парите и не ги е грижа за играчите

от в 18:43 на 28.08.2023
Мирела Николова

Анди Мъри бе поредният тенисист, който разкритикува ръководните органи в тениса за изготвянето на програмата и твърде късното приключване на последните планирани двубои. Възмущението на британеца идва, след като стана ясно, че на тазгодишния US Open не се предвижда промяна в началния час на вечерната сесия. 

Мисля, че начинът, по който се изготвя програмата, не е от полза за никого. Когато някой тенисист се оплаче, хората често му отвръщат: "Просто млъкни и го приеми, опитай да работиш в склад от 9 до 5". Разбирам какво имат предвид и знам, че съм късметлия да бъда професионален тенисист, но кой се наслаждава на мач, който продължава до толкова късно? Не мисля, че е особено добра реклама за тениса, когато трибуните започнат да се изпразват, защото зрителите трябва да се прибират вкъщи и се опитват да се вместят в разписанието на градския транспорт. Така в края на двубоя трибуните са пълни едва на 10%. 

Подобно нещо не се вижда в нито един друг спорт. Напълно погрешен е този подход. И причината това да продължава, е изцяло финансова. Организаторите на турнирите не го правят за доброто на тенисистите. Те не се интересуват от това, а го правят единствено за пари. Винаги може да се случи в даден ден програмата да завърши по-късно от предвиденото, но въпреки това това са длъжни да направят максималното, за да бъде избегнато подобно стечение на обстоятелствата. Така ще бъде честно спрямо играчите, защото е невъзможно да се възстановиш нормално, ако си приключил двубоя си в 4:30 сутринта", категоричен е трикратният шампион от Шлема.

Припомняме, че бившият №1 бе един от потърпевшите от този проблем, след като сблъсъкът между него и Танаси Кокинакис на Аустрелиън Оупън по-рано тази година завърши в 4 часа след полунощ.

Източник: Tennis Infinity


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Мъри с критики към US Open: Интересуват се само от парите и не ги е грижа за играчите Мирела Николова
Теми:  
atp | us open 2023 | анди мъри | интервю | любопитно

Коментари





Следвайте ни в Facebook