Мъри с невероятен обрат срещу Хаасе на старта в Ротердам

от в 21:11 на 01.03.2021
Владислав Риждов

Анди Мъри постигна невероятен обрат срещу Робин Хаасе и след 2:6 7:6(2) 6:3 се класира за втория кръг на турнира в Ротердам. Мачът продължи два часа и половина и предложи доста равностоен тенис и множество обрати.

Двубоят изненадващо започна по-добре за участващият с "уайлд кард" нидерландец. Хаасе трябваше да отразява две точки за брейк още в първия си сервис гейм, а след това успя да обърне гейма на Мъри и така поведе в резултата с пробив. 193-ят в световната ранглиста вдигна нивото си на игра, а в играта на Мъри преобладаваха грешките. Точно след грешки, провокирани от добрата игра на Хаасе, Мъри предаде за втори път подаването си в сета и опонентът му нямаше проблеми да затвори частта в своя полза след половин час игра.

Във втората част Анди Мъри вдигна нивото си, въпреки че не липсваха и грешки, особено след по-продължителни разигравания. Двамата предложиха равностойна игра, като Хаасе изпусна и две точки за пробив в седмия гейм на мача, които до голяма степен щяха да му улеснят задачата по пътя към победата. В крайна сметка до брейк не се стигна и двамата трябваше да изиграят тайбрек. В него шотландецът пръв пое инициятивата и бързо си осигури преднина от 4:1 точки. Хаасе записа в сметката си само още една точка до края на сета и така бившият №1 в рнглистата при мъжете докара нещата до решителен трети сет.

Третата част започна по чудесен начин за Хаасе, който подобно на първия сет, се възползва от слаб сервис гейм на Мъри и бързо си осигури комфортна преднина от 3:0. Мъри обаче не се предаде и спечели безапелационно следващите пет гейма, доближавайки се на крачка до победата. Сервирайки за оставането си в мача, Хаасе допусна нов брейк, който този път се оказа и решителен и така Анди Мъри записа първа победа на ниво АТП за сезона.

В следващият си мач шотландецът ще срещне Андрей Рубльов или Маркос Хирон.<

>


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Мъри с невероятен обрат срещу Хаасе на старта в Ротердам Владислав Риждов
Теми:  
анди мъри | атп ротердам

Коментари





Следвайте ни в Facebook