Мъри след загубата: Никога не съм се чувствал толкова зле; може повече да не играя на клей

от в 10:35 на 11.04.2023
Калоян Соколов

Анди Мъри определено е виждал по-добри дни на корта от случилото му се вчера в неговия сблъсък с Алекс Де Минор от откриващия кръг на състезанието в Монте Карло. Британецът изигра своя едва трети турнир на червени кортове през последните 6 години и ясно се видя защо бившият номер едно непрекъснато повтаря, че тази настилка е прекалено физически изискваща за човек с метална тазобедрена става и в крайна сметка Мъри спечели едва четири гейма в хода на срещата. Впоследствие сър Анди не скри разочарованието от собственото си представяне и дори загатна, че може да не го видим повече в оставащите надпревари на землени кортове:

"Беше отвратително. Нямаше нищо положително в цялото нещо. Не знам защо се представих по този начин. Очевидно е, че направих слаб мач в Маями, но тук нещата бяха много по-зле. Не се справих с нито една част от играта. Сервирах слабо, посрещах трагично, форхендите и бекхендите не бяха на ниво, а освен това избирах и грешните удари. Това беше един от най-слабите мачове в цялата ми кариера. През миналата година имах подобен двубой с Роберто Баутиста Агут, както и може би още един или два такива за цялата ми кариера, но определено днешната среща ме накара да се чувствам по-зле от всякога на корта.

Бях оптимист за сезона на клей. Чувствах добре тялото си, имайки предвид, че почти не съм играл на тази настилка през последните години. В тренировките се придвижвах отлично и играех добър тенис, но днешният мач ме деморализира сериозно и това не е усещане, с което съм свикнал. Има вероятност да не играя повече на клей, но сега съм афектиран и тепърва ще взема решение - сподели някогашният 1/2-финалист в Княжеството.

Източник: UbiTennis

 


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Мъри след загубата: Никога не съм се чувствал толкова зле; може повече да не играя на клей Калоян Соколов
Теми:  
atp | анди мъри | интервюта | монте карло

Коментари





Следвайте ни в Facebook