Мъри стартира бавно срещу №203, но завърши със стил и 11 поредни спечелени гейма

от в 22:20 на 31.08.2022
Мирела Николова

В откриващия кръг на тазгодишния US Open Анди Мъри изнесе един от най-добрите си двубои през последните месеци, отстранявайки в последователни сетове 24-ия поставен в схемата Франсиско Серундоло, а днес затвърди въпросния успех с победа над световния №203 Емилио Нава. 20-годишният американец успя да затрудни опитния си опонент в началото на срещата и дори спечели откриващия сет, но впоследствие британецът установи пълно господство на корта и достигна до крайния успех след 5:7 6:3 6:1 6:0. Така той продължава към третия етап на надпреварата, където му предстои да се изправи срещу победителя от сблъсъка между Матео Беретини и Юго Грение.

В дебютната част младокът непрекъснато се стремеше да налага агресивния си стил на игра, но често опитите му за офанзива завършваха с непредизвикана грешка. Това позволи на Мъри да достигне до пет възможности за пробив в първата половина от сета, но всяка от тях бе отразена след отлично конструирана атака от страна на американеца. Местният представител дочака своя момент и в осмия гейм на свой ред реализира пробив, но веднага след това допусна нервното напрежение да го завладее и скоро паритетът бе възвърнат за 5:5. Вдъхновената игра на Нава обаче продължи да носи проблеми на британеца, който бе безпомощен срещу напористата игра на противника и инкасира нов брейк, който този път бе решаващ за изхода на сета.

Още с началото на втората част трикратният шампион от Шлема пое контрола в свои ръце, като вече все по-често започна да вкарва разиграванията в удобно за себе си русло и благодарение на отлично изпълнените си подсечени бекхенди успешно рушеше ритъма на съперника си. Така той спечели противниковото подаване на два пъти и без да допусне да се стигне до брейкбол на негов сервис изравни общия резултат.

В третия и четвъртия сет не можеше да съществува ни най-малко съмнение относно това кой заслужава победата повече, тъй като играта на младока продължи да боксува и непредизвиканите му грешки не спираха да се множат. Това бе добре дошло за шампиона от 2012-а, който установи абсолютна доминация на корта и влезе в серия от цели 11 поредни спечелени гейма, за да се поздрави с крайната победа.

 


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Мъри стартира бавно срещу №203, но завърши със стил и 11 поредни спечелени гейма Мирела Николова
Теми:  
atp | us open 2022 | анди мъри | Обзори

Коментари





Следвайте ни в Facebook