Мъри взе сладък реванш от отстранилия го на АО играч и продължава напред в Доха

от в 18:57 на 15.02.2022
Калоян Соколов

Анди Мъри продължава да надгражда над представянето си през новия сезон и затвърди тази тенденция с днешната си игра на турнира в Доха. Британецът наглед имаше коварен жребий, защото трябваше да премери сили с Таро Даниел, от когото допусна загуба във втория кръг на Аустрелиън Оупън. Бившият номер едно обаче показа далеч по-високо стандарт по време на срещата им в катарската столица и взе заслужен реванш, а сега му предстои сблъсък с поставения под номер две - Роберто Баутиста Агут.

Двубоят наглед предполагаше да се превърне в сериозна битка, защото играчите минаха с лекота през откриващите си две подавания и изтощителните разигравания изобилстваха. Мъри обаче даде ясно да се разбере, че далеч не смята да повтаря грешката си от Мелбърн, като покачи интензитета в ударите си и спечели четири последователни гейма, с което прати първата част в историята.

Вторият сет започна окуражаващо за японеца, който направи ранен пробив, но веднага трябваше да се раздели с преднината си и скоро вече изоставаше с 1:4. Трикратният шампион от шлема пък продължаваше да не допуска почти никакви неточности и впечатляваше с ранно вземане на топката и великолепни бекхенди по правата, за да запише рутинен успех и така запази надежда за трети трофей от състезанието в Катар.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Мъри взе сладък реванш от отстранилия го на АО играч и продължава напред в Доха Калоян Соколов
Теми:  
atp | анди мъри | Аустрелиън Оупън | доха | Обзори | таро даниел

Коментари





Следвайте ни в Facebook