Мъри: За Григор би трябвало да е голямо предимство, че работи с бившите ми треньори

от в 10:07 на 30.08.2023
Калоян Соколов

Анди Мъри трябваше да се откаже преди осминафиналния си двубой на Мастърса в Торонто срещу Яник Синер, след като получи контузия в областта на коремните мускули. Това принуди бившият номер едно да се оттегли и от турнира в Синсинати, но изглежда сър Анди се е възстановил напълно за началото на US Open, където спечели своята първа титла от Шлема.

Вчера двукратният златен олимпийски медалист се справи в два сета със съпротивата на Корентен Муте и така оформи зрелищен сблъсък с Григор Димитров, който направи своя първи обрат от 0:2 сета, за да елиминира Алекс Молчан в близо 5-часова драма. 

Впоследствие Мъри беше запитан дали смята, че Григор ще бъде облагодетелстван от обстоятелството, че работи с Даниел Валверду и Джейми Делгадо, които дълги години бяха в щаба на британеца и бяха част от най-големите успехи в кариерата му, а ето и отговорът на 3-кратния "мейджър" носител:

"Може би. Играл съм много мачове срещу състезатели на бивши мои треньори и мисля, че съм губил само веднъж. Казвал съм много пъти, че понякога отвън изглежда лесно да съставиш определен тактически план срещу много играчи, но изобщо не е толкова просто да го приложиш, когато излезеш на корта. Понякога ти изглежда, че опонента ти има страни, които би могъл да атакуваш безпроблемно, но е съвсем различно, когато мачът започне. Би трябвало да бъде голямо предимство за него, че е с двама души, които са работили толкова дълги години с мен, но ще разберем след няколко дни" - сподели британецът в пресконференцията си след своята победа над Муте.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Мъри: За Григор би трябвало да е голямо предимство, че работи с бившите ми треньори Калоян Соколов
Теми:  
atp | анди мъри | григор димитров | интервюта | Пресконференции

Коментари





Следвайте ни в Facebook