Мъри за нестандартния стил на Тео Давидов: Ще бъде голямо предимство за него

от в 16:40 на 30.04.2022
Мирела Николова

Тео Давидов е само на 10 години, но още през миналата година прикова вниманието на тенис света към себе си, след като видео, на което изпълнява еднакво добре форхенд както с дясната, така и с лявата си ръка, обиколи множество световни медии. Само преди няколко дни талантливото българче надделя над брата на Карлос Алкарас - Хайме, по време на надпреварата Future Stars, организирана от IMG, в която участие взимат някои от най-добрите състезатели до 12 години в света и където Тео вече е част от полуфиналната фаза.

Наскоро Давидов получи признание за нестандартния си стил на игра и от бившия световен №1 Анди Мъри, който се включи в най-новото видео на Tennis TV, в което екипът на видео платформата реши да покаже на част от световния тенис елит моменти от състезания на аматьорско ниво. 

"Изпълнява форхенд както с дясната, така и с лявата ръка - това е любопитно. Ще бъде интересно да видим как ще се развие с подобен стил на игра, но ако може да играе така, ще е голямо предимство за него", коментира Мъри. 

Във видеото се включиха още Стефанос Циципас, Каспър Рууд, Матео Беретини, Яник Синер и Феликс Оже-Алиасим, като тук можете да видите реакциите им на някои изключително любопитни моменти от аматьорския тенис.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Мъри за нестандартния стил на Тео Давидов: Ще бъде голямо предимство за него Мирела Николова
Теми:  
atp | Tennis TV | анди мъри | бгтенис | любопитно | тео давидов

Коментари





Следвайте ни в Facebook