Мъри за операцията: Промени живота ми, целта е да се върна на сингъл

от в 02:22 на 17.06.2019
Георги Христов

Бившият №1 Анди Мъри се завръща на турнира в Куинс, където предстои да си партнира в турнира при двойките заедно с Фелисиано Лопес. Пет месеца след последната операция, която претърпя, шотландецът е много доволен от резултатите и вече не чувства болка в бедрото.

"Не очаквах да имам подобна възможност. Не знаех какво ще се случи, подлагайки се на операцията. Но всичко се получи прекрасно - промени живота ми спрямо позицията, в която бях преди това. Опитвам се да се завърна, но не знам какво да очаквам и не влагам никакви очаквания. Да съм на корта отново, без болка, е достатъчно за мен," споделя Мъри преди старта на Fever-Tree Championships.

"В последните 18 месеца имаше много случаи, в които исках да спра. Не исках да играя отново. Не получавах удоволствие от тениса вече. Независимо дали говорим за тренировки или мачове. Да печеля също не ми беше забавно. Аз съм фен на спорта, играя още от дете.

"Моята цел си остава да се завърна и да играя поединично. Това е дългосрочното ми желание. Преди около два месеца обсъждах този въпрос с моя екип. Ние преценихме, че да започна с двойките, ще бъде добър тест за мен и тялото ми.

"Усещам добър прогрес в цялото ми възстановяване, а след мачовете при двойките ще имам още повече информация и какво още трябва да подобря," коментира Мъри в Лондон.

Неговият партньор при дуетите Фелисиано Лопес също се изказа ласкаво за Анди. "Той е страхотен състезател. Още след първите удари, които видиш от него, ти става ясно, че той все още има класа. Тези умения не се губят от ден за ден. Той е един от най-великите и все още играе страхотно.

"На първо време съм много щастлив да го видя да играе тенис отново. Това е най-важното. Ще бъде чудесен опит," коментира Лопес.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Мъри за операцията: Промени живота ми, целта е да се върна на сингъл Георги Христов
Теми:  
анди мъри | куинс клъб | тенис | тенис бг | тенис новини | тенис турнир в куинс

Коментари





Следвайте ни в Facebook